OMBAR 90% kakao, 35 g

En nydelig mørk luksussjokolade fra Ombar med hele 90% kakao!

Denne 90% kakao-baren er ment for ekte sjokoladeelskere. Laget av kun Nacional Arriba kakao fra Ecuador, kombinert med bare 10% kokosnøttsukker for en subtil sødme, samtidig som vi sjokoladens kompleksitet og smaksrikdom beholdes. Resultatet er en en myk, smelte-bort smaksopplevelse.

Alle Ombar-sjokoladene er RAW, det vil si at kakaoen ikke er røstet, for å bevare de varmefølsomme polyfenolene (sunne planteforbindelser), noe som sikrer at sjokoladen forblir næringsrik og full av smak.

  • 90% kakao
  • Glutenfri
  • Vegansk
  • Økologisk
  • Fair-for-life
  • Melkefri
Les merShow less
kr 35.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

Bean-to-bar

Bean-to-bar er en relativt ny betegnelse på sjokolade der sjokoladeprodusenten har kontroll over hele verdikjeden tilbake til dyrkingen av bønnene. Ombar ønsker å endre måten verden ser sjokolade på. Fra billig, sukkerholdig junkmat til kakaorik, næringsrik superbar! Ved å ta eierskap til hele prosessen kontrollerer at sjokoladen er økologisk, fairtrade, vegansk, glutenfri og produsert RAW. 


Melkefri 

For personer med melkeallergi eller laktoseintoleranse er melkefri sjokolade et must. Men det er også mange andre som forsøker å unngå melkeprodukter i kostholdet sitt.  

Det kan være en utfordring å finne sjokolader som ikke inneholder melk eller andre animalske produkter. Selv om man tenker seg at mørk sjokolade fra kvalitetsprodusenter kanskje er fri for melkeprodukter, er det enkelte produsenter som likevel bruker ingredienser i produksjonen av mørk sjokolade, som kommer fra melkeprodukter. Sjekk om det står «melkepulver» eller «milk powder» i ingredienslisten. 


Glutenfri

Gluten er et protein som finnes naturlig enkelte kornsorter, som hvete, rug og bygg. Personer med cøliaki må unngå gluten helt, men også personer med glutenintoleranse kan oppleve betydelig ubehag hvis de spiser produkter med gluten. 

Ren, mørk sjokolade er i utgangspunktet helt glutenfri. Noen sjokoladeprodukter er likevel tilsatt ingredienser som kan inneholde gluten. Det kan f.eks. gjelde vaffelkjeks eller crisp laget av hvete eller byggmalt. 

Ombar er helt glutenfri.


Vegansk

Sjokolade er laget av kakaobønner og er i sin reneste form helt trygg for veganere. Men på samme måten som gluten, kan det tilsettes animalske produkter til sjokoladen, som for eksempel billige fyllstoffer som stivelse, kunstige smaksstoffer. 

Ombar er sertifisert vegansk.


Økologisk

Denne sjokoladen er også økologisk- Økologisk landbruk følger strenge regler som betyr minimal bruk av tilsetningsstoffer og ingen bruk av kunstgjødsel eller kjemisk- syntetiske plantevernmidler. Dette sikrer bærekraftig landbruk basert på lokale og fornybare ressurser og fremmer samtidig biologisk mangfold.


Fair for life

Råvarer som kakaobønner og kokossukker dyrkes i land der vi vet at mennesker utnyttes og ikke får en rettferdig lønn og trygge arbeidsbetingelser. «Fair for life» er en sertifisering som garanterer at produktet er laget etter strenge etiske prinsipper. 


Mørk sjokolade med gunstige helseeffekter

Kakaoen i sjokolade er rik på polyfenoler, flavanoler og katekiner, som fungerer som antioksidanter i kroppen. Kakao kan ha en positiv effekt på blodtrykk, kolestrol og sågar vår hukommelse. Jo mer kakao i sjokolade, jo større sannsynlighet er det at den inneholder mye flavanoler. Det er derfor mange ernæringsrådgivere anbefaler mørk sjokolade. 

Men i tillegg til antioksidantene inneholder mørk sjokolade også en god del fiber og mineraler som jern, magnesium og zink. 

Men mørk sjokolade er også svært energirik, nærmere 600 kcal pr 100 gram.

Denne sjokoladen inneholder hele 90% kakao og den er ikke tilsatt sukker. I stedet er den smaksatt med kokosblomstsukker.


Ingredienser

Rå kakao*, kokosblomstsukker*, kakaosmør*

*Økologisk sertifisert. Kan inneholde nøtter.


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 2374 kJ/ 574 kcal
Fett 51 g
- hvorav mettede fettsyrer 31 g
Karbohydrater 26 g
- hvorav sukkerarter 10 g
Protein 10 g
Salt 0 g


Bruk

Mørk sjokolade kan godt spises som en del av 5 om dagen. 20 – 30 gram mørk sjokolade hver dag kan ha en helsebringende effekt. Oppbevaring: Tørt, ikke over normal romtemperatur..


Advarsel

Kan inneholde spor av nøtter

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
747241
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 249.00
Økologisk melkesyregjæret drikk med tindved, tranebær og blåbær. Tindved inneholder antioksidanter og fettstoffer som øker fuktighet i hud og slimhinner. Den er også rik på omega-7, som finnes naturlig i kroppen, men...
Sist vist
kr 35.00
En nydelig mørk luksussjokolade fra Ombar med hele 90% kakao! Denne 90% kakao-baren er ment for ekte sjokoladeelskere. Laget av kun Nacional Arriba kakao fra Ecuador, kombinert med bare 10% kokosnøttsukker for en...

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn