CASTAGNO økologisk kikertpasta, 250g
Itaiensk pasta laget av kikerter og vann, en utmerket kilde til fiber, protein, mangan, jern og fosfor.
-
Økologisk
-
Vegansk
-
Rik på proteiner og fiber
-
Naturlig rik på magnesium og fosfor
-
Fra en familiebedrift i Piemonte.
Pasta laget av malte kikerter
Kikertpasta kan være en smart kostholdsalternativ. Kikerter er i seg selv plantebasert kilde til både protein og fiber I tillegg er de en bærekraftig matkilde sammen med andre belgfrukter som bønner, erter og linser.
Kikertpasta har blitt veldig trendy i det siste og ikke uten grunn. Sammenlignet med tradisjonell hvetebasert pasta, har en 100g serveringsstørrelse litt mindre kalorier, dobbelt så mye fiber og opptil dobbelt så mye protein.
Kikerpasta kan også ha noen kostnadsbesparende fordeler, siden du ikke trenger å kjøpe et ekstra protein (som biff eller kylling) for å få en fullverdig middag. Mens tradisjonell pasta også gir plantebasert protein og fiber, har kikertpasta også større mengder jern og kalium - to viktige mineraler som er avgjørende for sirkulasjonen.
Bruno Castagno
Historien om Castagno pasta er en historie om lidenskap og entusiasme for kvalitetsprodukter. Tidlig på 1900-tallet begynte Pietro Castagno opp produksjon av pasta. Møllen ligger nå i den fantastiske naturlige settingen Val Sangone, i Piemonte, en region nordvest i Italia. Piemonte ligger ved foten av Alpene og grenser til Frankrike og Sveits.
Dette er en familiebedrift som begynte for over hundre år siden og produserer nå mer enn 54 forskjellige typer pasta ved hjelp av kvalitetsråvarer. Alt fra lagring av råvarer og ferdige produkter til fresing, ekstrudering, stansing, emballereing og merking gjøres i et 17000 kvadratmeter stort anlegg i nærheten av Torino.
På 1970-tallet ble det vanlig med mer og mer kjemikalier i jordbruk og matvareproduksjon. Bruno Castagno og hans kone Maria bestemte seg da for å gå motsatt vei og konverterte til økologisk landbruk, noe som gjorde dem til et av de første italienske selskapene med 100% fokus på økologiske produkter. De tre barna Bruna, Franca og Pietro ble med i selskapet.
Castagno-familien brenner for miljøvern og 70% av strømmen som brukes produseres ved hjelp av eget vannkraft.
For å beholde alle næringsstoffene er Castagno pasta sakte tørket ved lave temperaturer.
Ingredienser
Fullkornsmel av BOKHVETE*
*= Økologisk dyrket
Kan inneholde sporer av hvete, spelt, khorasanhvete, rug , havre, soya og sesam
Nettoinnhold: 250g
Næringsinnhold
Energi 1458 kJ / 346 kcal
Fett 5,8g
Hvorav mettede fettsyrer 1g
Karbohydrater 47g
Hvorav sukkerarter 2,7g
Protein 20g
Salt 0g
Bruk
Kokes med rikelig, lettsaltet vann i 5 – 7 minutter
Advarsler
Kan inneholde spor av andre kornblandinger som inneholder gluten
Legg til en produktomtale