CASTAGNO økologisk emmer spaghetti, 500g
Italiensk spaghetti laget av 100% emmer, en av de eldste kornsortene vi kjenner. Produsert på tradisjonelt vis med langsom tørking på lave temperaturer, noe som gir perfekt konsistens.
Emmer og spelt = Farro
Emmer er blant de eldste kornsortene som har vært dyrket av mennesker og tilhører samme kornfamilie som spelt. I Italia omtales spelt, emmer og enkorn med den samme betegnelsen, Farro. Du finner mange tradisjonelle retter basert på farro, spesielt i fjellområdene i Toscana og Abruzzo. I Italia er emmer langt mer vanlig enn spelt og den regnes som kvalitetsmessig overlegen. Produsenten Castagno fremhever at den har de samme egenskapene som durumhvete og at den derfor er spesielt egnet som råvare til pastaproduksjon.
Bruno Castagno
Bruno Castagno i nærheten av Torino har produsert pasta i over 100 år og var den første pastaprodusenten i Italia som satset 100% økologisk allerede tidlig på 70-tallet. I dag bruker de utelukkende fornybare energiressurser i produksjonen gjennom et eget vannverk på eiendommen og 70% av energien produserer de selv. Bare de beste råvarene blir brukt og garanterer sporbarhet gjennom hele verdikjeden.
Pastaen produseres på tradisjonelt vis med langsom tørking ved lave temperaturer. Dette gir riktig overflate på pastaen og sikrer at smakene til råvarene bevares bedre.
Ingredienser
Økologisk emmer (Triticum dicoccum)
Kan inneholde sporer av hvete, khorasanhvete, rug , havre, soya og sesam.
Fri for egg
Fri for tilsetningsstoffer
Nettoinnhold: 250g
Næringsinnhold
Energi 1509 kJ/356 kcal
Fett 2 g
Hvorav mettede fettsyrer: 0,5 g
Karbohydrater 72 g
-hvorav sukkerarter 3,2g
Protein 11 g
Salt 0,0 g
Bruk
Beregn ca. 100g pasta per middagsporsjon (50g for forrett). Kokes med 1 liter vann og 10g salt for hver 100g pasta. Kokes ved høy varme i 5 – 7 minutter.
Advarsler
Inneholder gluten
Legg til en produktomtale