GG Superfiber Havre
GG Superfiber holder deg mett lengre. Fungerer godt med mye vann og får fart på magen. 1 skive dekker omtrent 20% av det daglige anbefalte inntaket av fiber.
-
• Gir metthetsfølelse, slik at du ikke overspiser og småspiser så lett.
-
• Fiber bidrar til vektreduksjon.
-
• Maten blir bearbeidet bedre.
-
• Motvirker forstoppelse
Klibrød med lange tradisjoner
GG SuperFiber klibrød har en lang tradisjon. Oppskriften oppstod i 1930 årene da baker Gunder Gundersen på Røa i Oslo hadde mageproblemer. Han forstod at han måtte lage en oppskrift rik på fiber (kostfiber) for å få bukt med plagene sine. Resultatet ble GG SuperFiber.
Klibrødene stekes på svak varme i 12 timer. Dette er en veldig skånsom steke prosess som gir en meget høy kvalitet på produktene og bevarer vitaminene og mineralene. GG klibrødene har lavt innehold av akrylamid, noe som gjør dem enda bedre.
Kostfiber
Kostfiber er den del av planten som ikke brytes ned av enzymene i mage og tynntarm, og som derfor passerer uforandret gjennom tykktarmen.
Kostfiber kan sammenlignes med en svamp fordi den trekker til seg vann, og reduserer dermed opptak av vann fra tykktarm. Den vannbindende evnen til spesielt cellulose og lignin er av stor betydning, fordi innholdet i tarmen blir mykere og får større volum. Dette medfører raskere tarmpassasje og nedsatt trykk i tarmen.
Fiber hjelper til å transportere skadelige stoffer ut av kroppen og kan forebygge sykdommer i tarmen (Tidsskrift for den norske Legeforening 2012; 132:644doi: 10.4045/tidsskr.12.0139)
Fiberrik mat har også et høyt innhold av viktige mineraler, vitaminer og sporelementer.
At fiber beskytter mot ulike sykdommer er blant annet basert på data som viser at personer som spiser mye kostfiber sjeldnere får disse sykdommene. Det er derfor sannsynlig at kostfiber er årsaken til denne beskyttelsen.
Kostfiber mot tarmsykdommer.
Stadig flere bevis peker på at et kosthold rikt på kostfiber reduserer risikoen for alvorlige sykdommer i tykktarmen og endetarmen. Det er spesielt uløselige fiberstoffer som finnes i grove kornprodukter og enkelte plantefiber som har denne gunstige effekt. Det gjennomsnittlige inntaket av kostfiber i Norge ligger på ca 15 g daglig. For å redusere risikoen for sykdommer i tykktarmen og endetarmen bør inntaket økes til 25-30 g kostfiber daglig. Differansen tilsvarer 2-3 skiver GG SuperFiber pr dag
Ingredienser
Renset HVETEKLI (85%), HAVREKLI (15%).
Nettovekt: 100g
Næringsinnhold
Energi: 1043 kJ / 247 kcal
Fett: totalt 5,5 g
Hvorav 1 g mettede fettsyrer
Karbohydrater: 27,3 g,
hvorav 5,5g sukkerarter
Kostfiber: 43g
Legg til en produktomtale