CLEARSPRING sweet white miso 250g
Hvit miso, også kalt shiro miso eller kome miso, er en gjæret pasta laget av ris, bygg og soyabønner. Hvit miso stammer fra Kyoto og er den vanligste typen miso. Hvit miso har en mild umami smak med en mild, nøtteaktig søthet, og er den mildeste av de mange forskjellige typene miso.
Miso er en viktig ingrediens i japansk matlaging og danner grunnlaget for misosuppe. Hvit eller lett miso (også kalt søt miso) er lettere og søtere i smak takket være kortere gjæringstid. Du kan bruke den i dressinger, som sausbase, i supper eller potetmos.
-
Perfekt til dressinger og lette supper
-
Glutenfri
-
Økologisk
-
Vegansk
Beskrivelse
Miso er en tradisjonell gjæret japansk ingrediens og krydder som blir mye brukt på grunn av sin rike og konsentrerte smak. Miso er laget av hele soyabønner og en unik koji gjæringskultur og utvikles over flere måneder. Denne langsomme gjæringen resulterer i en råvare med rike og komplekse smaker og en overflod av umami.
Clearspring Sweet White Miso er en kortidsmodnet Kyoto-stil miso med en fantastisk kremaktig rikdom og en litt salt søthet, tradisjonelt laget i små partier for å opprettholde sin spesielle kvalitet. Den lyse fargen kan bli mørkere over tid på grunn av naturlig aldring, men dette endrer ikke smaken.
Sweet White Miso var historisk reservert for de rike og kongelige fordi den er laget med mye ris koji, noe som var veldig dyrt på den tiden. Men nå som ris er billigere, kan Sweet White Miso nytes av alle og hver dag.
Prøv å bruke litt hvit miso i potetmos i stedet for melk, eller bruk den i kremete supper i stedet for kremfløte. Det er også perfekt for party snack mat som dips og salatdressinger.
Forskjellen på hvit og rød miso
De viktigste forskjellene mellom hvit og rød miso er matlagingsprosessen og lengden på gjæringsprosessen, noe som skaper de største forskjellene i smak. Hvit miso, laget av en base av kokte soyabønner, gjærer i bare seks måneder og har et lavere saltinnhold enn den røde typen.
Rød miso, også kalt aka miso, er laget av dampede soyabønner og har en lengre gjæringstid – 12 til 18 måneder – noe som gir den en dypere nyanse. Når fargen skifter til en rusten rød (noen ganger til og med svart), blir saltheten dypere og smakene øker i intensitet.
Bruk
Du kan bruke hvit miso pasta på forskjellige måter. Som suppebase, for eksempel miso-suppe, men miso kan også kombineres med andre ingredienser som awase dashi å danne et smakfullt grunnlag for nudler supper som ramen.
Som krydder. Miso pasta er spesielt allsidig som en generell krydder. Legg til en teskje eller mer til salatdressinger, braising væsker eller marinader for å lage retter som miso-marinert torsk, et klassisk menyelement på mange japanske restauranter. Det er mild søthet er en god passform for stekte grønnsaker, som søtpotet eller aubergine, hvor det karamelliserer under høy varme til noe enda mer komplekst, eller blandet inn i polenta.
Som krydder. Miso tilfører dybde til en cruditésrett når den kombineres med rå grønnsaker eller spres over mais på - en typisk snack på japanske festivaler.
Ingredienser
Fermentert ris* (45%), SOYABØNNER* (25%), vann, havsalt. *=økologisk. Kan inneholde spor av gluten.
Næringsinnhold
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 728KJ/171kcal
Fett: 4g
Hvorav mettede fettsyrer: 0,4g
Karbohydrater: 26,5g
Hvorav sukkerarter: 21,9g
Protein: 7,7g
Salt: 5,4g
Legg til en produktomtale