Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

BERIT 72% sjokolade m/quinoa, mandler og havsalt

Nydelig, mørk sjokolade kun søtet med kokosblomstsukker. Et dryss av havsalt balanserer smaken. Denne sunne sjokoladen er både melkefri og glutenfri. I tillegg er den økologisk og fairtrade. God smak og god samvittighet på en gang. 

Les merVis mindre
kr 44.28 kr 54.00
På lager
Beskrivelse

Melkefri 

For personer med melkeallergi eller laktoseintoleranse er melkefri sjokolade et must. Men det er også mange andre som forsøker å unngå melkeprodukter i kostholdet sitt. 

Det kan være en utfordring å finne sjokolader som ikke inneholder melk eller andre animalske produkter. Selv om man tenker seg at mørk sjokolade fra kvalitetsprodusenter kanskje er fri for melkeprodukter, er det enkelte produsenter som likevel bruker ingredienser i produksjonen av mørk sjokolade, som kommer fra melkeprodukter. Sjekk om det står «melkepulver» eller «milk powder». 

Det er også forskjell på om melkefritt produkt og melkefritt produksjonsmiljø. Dersom sjokoladen har vært produsert i et lokale der det også lages produkter som inneholder melk, kan det finnes små spor av melk i det «melkefrie» produktet. Personer med ekstreme allergier eller intoleranser vil kunne reagere på disse produktene. Berit Nordstrands sjokolade er melkefri, men er produsert i lokaler der det også produseres produkter som inneholde melk og nøtter. Den kan derfor inneholde spor av melk og nøtter.

Det er en forskjell på melkeallergi og laktoseintoleranse. Noen personer klarer ikke å fordøye laktose, som er et naturlig sukker i melk. Andre kan ha en allergi mot enkelte proteiner i melk. Derfor tolererer noen enkelte melkeprodukter mens andre må holde seg helt unna alt som inneholder melk. 


Glutenfri

Gluten er et protein som finnes naturlig enkelte kornsorter, som hvete, rug og bygg. Personer med cøliaki må unngå gluten helt, men også personer med glutenintoleranse kan oppleve betydelig ubehag hvis de spiser produkter med gluten. 

Ren, mørk sjokolade er i utgangspunktet helt glutenfri. Noen sjokoladeprodukter er likevel tilsatt ingredienser som kan inneholde gluten. Det kan f.eks. gjelde vaffelkjeks eller crisp laget av hvete eller byggmalt. 

Berit Nordstrands sjokolade er helt glutenfri.


Vegansk

Sjokolade er laget av kakaobønner og er i sin reneste form helt trygg for veganere. Men på samme måten som gluten, kan det tilsettes animalske produkter til sjokoladen, som for eksempel billige fyllstoffer som stivelse, kunstige smaksstoffer. 

Berit Nordstrands sjokolade er vegansk


Økologisk

Denne sjokoladen er også økologisk- Økologisk landbruk følger strenge regler som betyr minimal bruk av tilsetningsstoffer og ingen bruk av kunstgjødsel eller kjemisk- syntetiske plantevernmidler. Dette sikrer bærekraftig landbruk basert på lokale og fornybare ressurser og fremmer samtidig biologisk mangfold.


Fairtrade

Råvarer som kakaobønner og kokossukker dyrkes i land der vi vet at mennesker utnyttes og ikke får en rettferdig lønn og trygge arbeidsbetingelser. At Berit Nordstrands sjokolade er Fairtrade er en garanti for produsentene og arbeiderne behandles rettferdig og bra. 

Mørk sjokolade med gunstige helseeffekter

Kakaoen i sjokolade er rik på polyfenoler, flavanoler og katekiner, som fungerer som antioksidanter i kroppen. Kakao kan ha en positiv effekt på blodtrykk, kolestrol og sågar vår hukommelse. Jo mer kakao i sjokolade, jo større sannsynlighet er det at den inneholder mye flavanoler. Det er derfor mange ernæringsrådgivere anbefaler mørk sjokolade. 

Men i tillegg til antioksidantene inneholder mørk sjokolade også en god del fiber og mineraler som jern, magnesium og zink. 

Men mørk sjokolade er også svært energirik, nærmere 600 kcal pr 100 gram.

Denne sjokoladen inneholder 72% kakao og den er ikke tilsatt sukker. I stedet er den smaksatt med kokosblomstsukker, mandler, quionoa og havsalt. 


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 2370 kJ/ 571 kcal
Fett 43 g
-hvorav mettede fettsyrer 24 g
Karbohydrater 29 g
- hvorav sukkerarter 22 g
Kostfiber 12 g
Protein 11 g
Salt 0,47 g


Bruk

Overlege Berit Nordstrand anbefaler mørk sjokolade som 1 del av 5 om dagen. Hun mener man med god samvittighet kan spise 20 – 30 gram (3 – 4 ruter) mørk sjokolade hver dag og at dette kan ha en helsebringende effekt. Men hun advarer samtidig mot å spise for mye mørk sjokolade. Spiser du en hel plate hver dag, må du i så fall kutte ned på noe annet for ikke å gå opp i vekt og da går du kanskje glipp andre næringsstoffer.

Oppbevaring: Tørt, ikke over normal romtemperatur..


Advarsel

Inneholder mandler

Kan inneholde spor av melk og  hasselnøtter

Les merVis mindre
Produktdetaljer
933779
Tips & oppskrifter
Produktomtaler(4)
Totalvurdering
5
4 Omtaler
Kvalitet
(5)
Denne er veldig god!

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn