BITTERSTERN Urtetinktur, 50ml

Bitterstern er en kraftig og bredspektret urtetinktur. Bitterstern fremstilles ved en alkoholekstraksjon av nøye utvalgte og kontrollerte urter og krydderurter. Den er kjent for å stimulere fordøyelsen og til å hjelpe mot luft i magen og mot uvelhet og fordøyelsesplager

Les mer
kr 299.00 kr 389.00
Siste varer på lager
Beskrivelse

Verdens mest kjente oppskrift på bitterurt

Bitterstern urtetinktur består av hele 17 bitterurter, basert på verdens mest kjente bitterurt-oppskrift. Fra gammelt av har bittertinkturer vært brukt ved uvelhet, og som «snaps» sammen med tunge, fete måltider, for lettere å bryte ned og fordøye maten. På samme måte som en bit sitron får munnen til å fylles med vann, får noen dråper med bitterstoffer i et glass vann fart på kjertlene som produserer fordøyelsesvæske. Uteblir bitterstoffene i kosten, stimuleres ikke kjertlene optimalt, og resultatet er at maten blir liggende lenger i tarmen og begynner å gjære. Dette gir opphav til en rekke plager som uvelhet, kvalme og oppblåsthet. Inneholder blant annet ryllik og kvanne som tradisjonelt er blitt brukt for å støtte fordøyelsen. Ryllik er tradisjonelt brukt for å støtte fordøyelsen ved luft i magen.

Bitterstoffene stimulerer alle faser av fordøyelsen. I magen normaliserer bitterurtene blant annet produksjonen av magesyre, mens de i tarmen stimulerer produksjonen av enzymer og fordøyelsessafter som bryter ned maten. Ikke minst stimulerer Bitterstern tarmens motorikk, slik at maten ikke blir «hengende igjen» og gir ubehag.


Effekten av bitterurter

Bitterurter har tradisjonelt først og fremst vært brukt i forhold til fordøyelse. Imidlertid er det slik, at urtenes astringerende egenskaper gjør at de også er egnet til utvortes bruk. Vi har derfor noen gode tips og råd i forhold til begge bruksområder. 


Treg mage: 

Innta 10-20 dråper Bitterstern i 1/4 glass vann rett før hvert måltid, samt gjentatte ganger utenom måltid dersom det ikke bedrer seg.


Luft i magen/oppblåsthet:

Innta 10-20 dråper Bitterstern i 1/4 glass vann rett før hvert måltid, samt gjentatte ganger utenom måltid. 


Lett kvalme/uvelhet:

Bitterstern kan lindre ubehag på reiser. Innta 10-20 dråper i 1/4 glass vann før måltid, samt gjentatte ganger utenom.


«Dagen derpå»:

Ta 30 dråper Bitterstern utblandet i ¼ glass vann før du legger deg. Gjenta gjerne dagen derpå.


Basegivende effekt:

7 dråper i forbindelse med måltid har en basegivende effekt og reduserer søtbehovet.


Ingredienser

Lavendel, ryllik, galangarot, kvannrot, karve, gentianarot, fennikel, kanel, løvetann, majorana, ingefær, opmeransskall, kryddernellik, zedoariarot, islandsk lav, koriander, kardemomme, vann, etanol. Øvrige ingredienser: Alkohol 59 % vol.


Generell bruk

Innta 7-10 dråper blandet ut i litt vann, 3 ganger per dag i forbindelse med måltid. Ved behov kan doseringen økes til maks 30 dråper 6 ganger daglig.

Oppbevares tørt og kjølig med korken godt tilskrudd.


Advarsler

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Kosttilskudd skal ikke erstatte en variert kost og en sunn livsstil. Oppbevares utilgjengelig for barn. Informer legen din om bruk av produktet hvis du er under medisinsk behandling.

Brukes med forsiktighet av gravide, ammende og barn under 5 år.

 

 

Les mer
Produktdetaljer
816238
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 379.00
Inneholder 8 milliarder gode melkesyrebakterier pr kapsel og brukes ved ubalanse i tarmen.  Gunstig ved urolig mage.  Regelmessig inntak av utvalgte melkesyrebakterier kan bidra til å endre og normalisere tarmfloraens...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn