SHIFT Jod 60 kapsler

SHIFT Jod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskhormonene skal fungere normalt, og er dermed viktig for stoffskiftet. I tillegg er jod viktig for huden og nervesystemet.

  • Viktig for stoffskiftet
  • Lavt inntak av meieriprodukter og hvit fisk kan gi behov for jod som kosttilskudd
  • Jod er viktig før, under og etter graviditet
  • Foster og spedbarn er avhengig av jod for normal vekst og utvikling
Les merShow less
kr 219.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

Jod og jodmangel

Jod er et essensielt sporstoff for oss mennesker, og er avgjørende for en rekke av kroppens funksjoner som hjernen, forbrenning og nervesystemet. Et daglig inntak av jod er derfor viktig. Dessverre får vi i oss for lite jod, og det er en økende jodmangel blant den norske befolkningen.

Struma var utbredt i Norge før 1950-tallet, og er et synlig og tydelig tegn på jodmangel. Men det er også i dag en kritisk økende jodmangel blant den norske befolkningen. En gruppe som har fått oppmerksomhet relatert til jodmangelen er unge kvinner. Dette er fordi et lavt inntak av jod kan få konsekvenser under graviditet og amming, da fosteret og spedbarnet er avhengig av jod for normal vekst og utvikling, spesielt hjernen. Norske studier har vist at det var en sammenheng mellom lavt jodinntak før og i svangerskap og symptomer på forsinket språkutvikling, adferdsproblemer og reduserte finmotoriske ferdigheter av barn i 3 års alderen. Det er derfor viktig at unge kvinner har et tilstrekkelig jodinntak før graviditet.

I tillegg til fosterutvikling er jod helt nødvendig for nødvendig for produksjon av skjoldbruskkjertelhormonene tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) gjennom hele livet. Disse hormonene er sentrale for kroppens energiomsetning og for utviklingen av hjernen og nervesystemet. Lavt stoffskifte (hypotyreose) er en tilstand som blir mer og mer utbredt, og skyldes at kroppen produserer for lite T4 og T3. Lavt jodinntak er en av årsakene.

De mest utsatte gruppene for jodmangel er jenter i ungdomsårene, innvandrere, veganere, og allergikere. Dette grunnet lavt inntak av meieriprodukter og hvit fisk. Men den generelle befolkningen har også et behov.


Shift Jod

Sporstoffet jod finnes i noen typer mat som hvit fisk og meieriprodukter. Det finnes også i tang. Spesielt høyt innhold av jod finnes i grisetang (Ascophyllum nodosum). Tang som vokser i friskt vann, utsettes for skiftende temperaturer, lys om sommeren og mørke om vinteren er spesielt næringsrike og fulle av jod. Det er slik type tang som finnes i SHIFT Jod.

For å sikre at tangen i er fra en av de beste kildene og at den ikke ødelegges under produksjonen, har produsenten utviklet en DNA analyse. Denne analysen gjennomføres på tangen som høstes for å sikre at råvaren får riktig og best mulig kvalitet og at den inneholder alle næringsstoffene også etter produksjonen. Uten en slik analyse er det vanskelig å skille mellom tang av god og dårlig kvalitet. 


Naturlig fremstilt

Det er publisert studier som viser at kroppen reagerer forskjellig på inntak av jod fra naturlige og fra kunstige fremstilte kilder. Tang er naturlig kilde, mens kalium jodid er eksempel på en kunstig fremstilt variant. Begge variantene blir tatt opp i kroppen, men kunstig fremstilt jod skilles ut av innen få timer. Naturlig forekommende jod blir i kroppen lenger og kan dermed utnyttes i mye større grad. I tillegg til naturlig jod, vil tang ha en naturlig forekomst av blant annet kalsium, magnesium, kalium, natrium og jern.

Tangen i SuperJod er naturlig, økologisk og bærekraftig. I tillegg får du i deg en optimal daglig dose ved kun en kapsel.


Ingredienser

Fyllmiddel (stivelse fra mais, riskli), økologisk tang (Ascophyllum nodosum), kapselskall (hydroksypropyl methylcellulose).

1 tablett inneholder:

220 ug jod 147 % av *RI

*RI = Referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd. 


Bruk

Det er ikke mye som skal til av dette spormineralet, men den lille daglige mengden er veldig viktig. Det er ulike daglige anbefalinger avhengig av alder og graviditet. Minimumsanbefalingene for barn er fra 50-120 µg per dag, mens de er 150 µg for voksne. Gravide og ammende bør ha minimum 175-200 µg per dag.

Anbefalt daglig dosering: 1 kapsel

SuperJod dekker ditt daglige behov, og gir deg jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde


Advarsler

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

Jod bør ikke inntas ved hyperthyroidisme eller hypothyroidisme.

Alle kan med fordel bruke SuperJod!

Les merShow less
Produktdetaljer
252458
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 369.00
For å føle seg vel er det viktig med et velfungerende fordøyelsessystem. Når fordøyelsen fungerer som det skal, kan kroppen utnytte næringsstoffene den får gjennom maten du spiser. Når magen er i ulage, kan du føle...
kr 249.00
Økologisk melkesyregjæret drikk med tindved, tranebær og blåbær. Tindved inneholder antioksidanter og fettstoffer som øker fuktighet i hud og slimhinner. Den er også rik på omega-7, som finnes naturlig i kroppen, men...
kr 389.00
Chlorella pyrenoidosa tabletter er supermat egnet for alle typer livsstil. Chlorella inneholder gunstige vitaminer, aminosyrer og mineraler og fungerer som et 100% vegetabilsk ernæringsmessig tilskudd. Tablettene du...
kr 109.00
Bjäst flokker (på svensk: flingor) er en spesiell type næringsgjær (på engelsk: nutritional yeast) som ikke brukes til ølbrygging. Bjäst inneholder større mengder av B-vitaminer enn vanlig ølgjær. B-vitaminene i Bjäst...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist
kr 219.00
SHIFT Jod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at...

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn