SOLARAY Sink 100 kpsl

Solaray Sink inneholder mineralet sink, som inngår i et stort antall av kroppens biologiske prosesser og er viktig for blant annet immunforsvaret, synet og kan også bidra til å opprettholde sunn hud, hår og negler. Solaray Sink inneholder organisk bundet sink med gresskarkjerner for å gi bedre opptak og virkning. 

Les mer om sink nedenfor.

Les mer
kr 135.15 kr 159.00
Siste varer på lager
Merke:
Beskrivelse

Sink

Sink er et mineral. Kroppen trenger bare små mengder av det og det kalles derfor for et «sporstoff». Siden kroppen ikke lagrer sink, må det tilføres løpende gjennom kosten. Kroppen taper omtrent ett til to milligram sink hver dag. Kun10-30 prosent av den sink vi spiser tas opp i tarmen og overskuddet lagres ikke i kroppen. Den mengden sink som skal tilføres gjennom kosten må derfor være betydelig høyere.

Sink er nødvendig for vekst og vedlikehold av kroppen. Vi finner det i svært mange av kroppens systemer og biologiske prosesser, som immunsystemet, synet, sårleging, blodets evne til å koagulere (størkne) og skjoldbrukskjertelens funksjon, samt å vedlikeholde normal hår, hud, negler og skjelett og mye mer. 

Sink kan også ha effekt mot viruser. Den ser ut til å kunne redusere symptomene fra vanlig rhinovirus (forkjølelse), men forskerne kan ikke helt si nøyaktig hvordan sink bidrar til dette. 


Mat som inneholder sink

Tradisjonelle kilder til sink er rødt kjøtt, kylling, egg, fisk, fullkornsprodukter og grønne grønnsaker som spinat, persille og grønnkål. Opptaket av sink i tarmene er avhengig av det øvrige innhold i kosten. Opptaket blir høyere hvis man samtidig spiser animalsk protein. Animalsk protein er protein fra kjøtt og fisk. Spiser du ren vegetarisk kost, bør du innta 25 prosent mer sink.

Det anbefales en daglig tilførsel på 15 milligram for en voksen person. Under puberteten, under graviditet og etter en periode med sykdom er behovet for sink noe høyere.


Solaray organisk sink med gresskarkjerner

Solaray Sink er organisk bundet sinktilskudd med gresskarkjerner for godt opptak og virkning.  Det inneholder sink bundet til de organiske syrene glukonsyre og sitronsyre, to ulike organiske mineralsalter sammensatt for å oppnå godt opptak og utnyttelse av mineralet. Gresskarkjerner er en god kilde til fytosteroler (plantesteroler), karotenoider og mineraler, blant annet sink.

Vær oppmerksom på at mange sinkprodukter også inneholder metallet kadmium fordi kadmium og og sink er kjemisk like og ofte opptrer sammen i naturen. For mye kadmium over tid kan gi nyreskader. Forekomsten av kadmium i kosttilskudd med sink varierer voldsomt. Se etter «sinkglukonat» i innholdsfortegnelsen. Dette er den klart tryggeste sinkforbindelsen. Solaray er basert på sinkglukonat.


Ingredienser

Innehold per anbefalt døgndose: 

Fortykningsmiddel (mikrokrystallinsk cellulose), gresskarkjerner (Cucurbita pepo), sinkglukonat, vegetabilsk kapsel (cellulose, gellangummi, kaliumacetat), sinksitrat, naturriskonsentrat, antiklumpemiddel (silisiumdioksid, magnesiumsalt av fettsyrer).

Sink 25 mg (250 % av RI) i en base av gresskarkjerner.

Innhold per anbefalt døgndose:

  1 kapsel % av RI*

Sink (mg) 25 250

Gresskarkjerner (mg) 101

*RI = referanseinntak 


Bruk

1 kapsel daglig med vann. 

Oppbevares tørt og i romtemperatur.

Oppbevares utilgjengelig for barn. 


Advarsler

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

 

 

Les mer
Produktdetaljer
689637
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
OxyTarm, 60tabletter
-10%
Tidsbegrenset tilbud
kr 197.10 kr 219.00
For å føle seg vel er det viktig med et velfungerende fordøyelsessystem. Når fordøyelsen fungerer som det skal, kan kroppen utnytte næringsstoffene den får gjennom maten du spiser. Når magen er i ulage, kan du føle...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist
kr 135.15 kr 159.00
Solaray Sink inneholder mineralet sink, som inngår i et stort antall av kroppens biologiske prosesser og er viktig for blant annet immunforsvaret, synet og kan også bidra til å opprettholde sunn hud, hår og negler....

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn