Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

D-Pearls 80 µg 80 kapsler

Små perler med 80 µg vitamin D3, oppløst i kaldpresset olivenolje som sikrer god absorpsjon da D-vitamin er et fettløselig vitamin. De små kapslene er lette å svelge, men kan også tygges. D-vitamin er viktig for kroppen, blant annet for styrken på benene i kroppen og for immunforsvaret. For oss som bor på nordlige breddegrader, kan det være en utfordring å få nok d-vitamin, spesielt i vinterhalvåret.

 • Vitamin D er viktig for kalsiumbalansen i kroppen

 • Bidrar til å opprettholde skjelettet

 • Kan spille en viktig rolle for immunforsvaret

 • Oppløst i kaldpresset olivenolje som sikrer godt opptak

Les merVis mindre
kr 165.00
På lager
Beskrivelse

Hvorfor kroppen trenger d-vitaminer

Det er viktig å ha nok, men ikke for mye, d-vitaminer for at kroppen skal fungere bra. Den mest kjente funksjonen d-vitamin har i kroppen er å styrke ben, knokler og tenner. Det gjør den gjennom å hjelpe kroppen å ta opp kalsium, som er av de viktigste byggestenene til kroppens ben. 

Men d-vitamin har mange andre oppgaver i kroppen. Den hjelper til slik at musklene beveger seg lettere. d-vitaminer bidrar til at nervesystemet kan sende beskjeder fra hjernen til alle delene av kroppen. Og immunsystemet trenger d-vitaminer for å bekjempe infeksjoner fra bakterier og virus (les mer om dette her). Og sist men ikke minst, spiller d-vitaminer en viktig rolle i en sunn celledeling i kroppen.


Kroppens egen produksjon av d-vitamin

Så viktig er d-vitamin at kroppen kan lage den selv, men bare gjennom direkte eksponering for tilstrekkelig sollys. Dette er en utfordring, særlig for oss på nordlige breddegrader. Norge ligger så høyt mot nord, at vi kun kan få D-vitamin fra solen i sommerhalvåret. I Europa må du faktisk helt ned til Kypros for å få nok sol til at kroppen klarer å produsere sin egen d-vitamin hele året.

De fleste av oss får likevel noe av d-vitamin behovet dekket på denne måten. Bare husk at hud som eksponeres for sol gjennom vinduer ikke produserer vitamin D. Overskyet vær, skygge og mørke klær reduserer også kroppens egen d-vitamin produksjon. 

Og uansett kan det være fornuftig å begrense opphold i direkte sollys for å redusere risikoen for hudkreft. Er du ute i solen mer enn noen minutter, er det fornuftig å dekke seg til med klær og solkrem med tilstrekkelig solfaktor. Solarium gjør også huden i stand til å produsere d-vitaminer, men representerer en tilsvarende risiko for hudkreft. 

Les mer om d-vitaminer og vinter her.


Er vitamin d og d3 det samme?

Det finnes flere typer D-vitamin, men de to viktigste formene er D2 (ergokalsiferol) og D3 (kolekalsiferol). Det er D3 som dannes i huden når vi får tilstrekkelig med sollys eller tilsvarende UV-stråling. D2 fås kun fra kosten. Tidligere trodde man at vitamin D2 og D3 var like effektive i kroppen, men alt etter målemetode er vitamin D3 56-87% mer effektiv enn vitamin D2 til å heve blodets vitamin D-innhold og mer enn tre ganger så effektiv som D2 til å deponeres i fettvev.


Mat med d-vitaminer

D-vitamin finnes stort sett ikke i vegetabilske matvarer, det er lavt i meieriprodukter, men relativt høyt i visse animalske matvarer. Noen av de beste kildene er:

 • Fet fisk (laks, ørret, makrell og sild)
 • Torskelever
 • Eggeplomme
 • Beriket margarin og ekstra lett melk


D-Pearls 80 µg

Dette er en sterk utgave av D-Pearls med 80 µg naturlig vitamin D3. D-vitaminet er oppløst i kaldpresset olivenolje for å forbedre opptaket. De små kapslene er lette å svelge, men de kan også tygges. Forskning har vist at D-Pearls har høy absorpsjon i kroppen.


Ingredienser

Olivenolje, bovin gelatin, fuktighetsbevarende middel (glyserol), vitamin D3 (kolekalsiferol).

Produsert etter GMP-standard. 

1 kapsel inneholder 80 µg vitamin D3 (1600% av RI*)

 *RI = Referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd. 


Bruk

Som kosttilskudd, anbefalt dosering: 1 kapsel daglig 

Kapselen svelges hel eller bites over.

De små kapslene er lette å svelge, men de kan også tygges.

Forskning har vist, at når det gjelder mengden av D-vitamin i blodet, er et daglig tilskudd av D-vitamin mer effektivt enn større ukentlige eller månedlige tilskudd.

Sterke tilskudd av D-vitamin kan ifølge Mattilsynet være relevant for:

 • Personer med kliniske symptomer på D-vitaminmangel eller hvor livsførselen gir mistanke om mangel
 • Personer som oppholder seg innendørs, har dekkende klær - også om sommeren - og derfor ikke får sollys på huden
 • Personer, som unngår sollys
 • Pleiehjemsbeboere - idet gamle menneskers evne til at danne D-vitamin i huden samt oppta det fra tarmen er nedsatt
 • Personer over 70 år. Eldre personers hud har en nedsatt evne til å danne D-vitamin fra sollys

Veganere og vegetarer rådes til å holde seg til de offisielle retningslinjer for opphold i solen og eventuelt ta et tilskudd av D-vitamin i vinterperioden.

Oppbevares tørt og i romtemperatur, beskyttet for direkte sollys

Oppbevares utilgjengelig for barn.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold.


Advarsler

Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

  

Les merVis mindre
Produktdetaljer
890542
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

 • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn