Ester-C brusetabletter 1000 mg, 20 tabletter

Patentert c-vitamin som gir raskere og lenger virkning og som samtidig er mildere for magen. C-vitaminer er kjent for å styrke immunforsvaret, men har mange andre og minst like viktige funksjoner i kroppen. Ester-C produseres i USA og er i dag et av verdens mest solgte C-vitaminer

Les mer om Ester-C og c-vitaminer generelt nedenfor.

Les merShow less
kr 89.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

Patentert formulering

Ester-C er basert på en unik og patentert form for kalsiumaskorbat som ble oppdaget av forskere på 80-tallet. Målet var å komme frem til et magevennlig c-vitamin, som også kalles askorbinsyre. Løsningen etter mye forskning var å koble askorbinsyren til kalsium. Fordelene med denne formuleringen er blant annet at den er mildere for magen, tas opp raskere og har en virkning som varer lenger enn tradisjonelle c-vitaminpreparater.


Mildere for magen

C-vitamin er en syre med lav PH.  I Ester-C er den koblet til kalsium, som har tilsvarende høy ph. Resultatet er et tilskudd med nøytral ph og den er derfor mildere for magen. Særlig viktig for personer som er sensitiv mot syreholdig mat.


Raskere opptak

Ester-C absorberes mer effektiv og har bedre biotilgjengelighet pga. de aktive vitamin-c metabolittene som bare finnes i Ester-C. 


24-timers virkning

Kliniske studier viser at Ester-C øker vitamin C nivåene i kroppen i opptil 24 timer.


Hvorfor vi trenger c-vitaminer

C-vitamin er et viktig vitamin som kroppen ikke produserer selv (mennesket er en av få arter som ikke produserer C-vitaminer), og som må tilføres via mat eller kosttilskudd. C-vitamin er mest vanlig å ta for å styrke immunforsvaret og for å forebygge eller dempe en forkjølelse. Men dette viktige vitaminet har mange andre funksjoner i kroppen.

Viktig for oppbygging og vedlikehold av kroppens støttevev

Vitamin Cs hovedfunksjon i kroppen er å bistå kroppens egen produksjon av kollagen. Kollagen er et protein som finnes i sener, brusk og bein. Det er derfor mangel på C-vitamin over tid vil kunne gi den alvorlige sykdommen sjørbruk. 


Regulerer opptaket av jern

Vitaminet er også nødvendig for å kunne regulere kroppens opptak av jern.  For kvinner er C-vitamin spesielt viktig for å forhindre lave nivåer av jern. 


Antioksidant

Vitamin C er dessuten en antioksidant, som sammen med vitamin E bidrar til å nøytralisere angrep mot kroppen som kan skade celler, proteiner og arvestoff. C-vitamin er en kraftig antioksidant som beskytter lever og nyrer lokalt.


Styrker immunfosvaret

I tillegg er det påvist at vitamin C har stor betydning for immunforsvaret, som beskytter mot blant annet virus og bakterier, C-vitamin bidrar til å styrke immunforsvaret vårt ved å støtte ulike cellulære funksjoner, og er en støttespiller for mange av kroppens byggeklosser. Ester-C jobber i de hvite blodlegemene, hvor det største forsvaret mot virus og bakterier foregår. Det har også vist seg at Ester-C gir de hvite blodlegemene en bedre styring på hvor de spesifikt skal jobbe, slik at ikke kroppen angriper sine egne friske celler, men går etter inntrengerne. Ester-C er unikt ved at det holder seg i de hvite blodcellene i 24 timer, noe som gir ekstra beskyttelse mot skadelige angrep. Vi vet at hvite blodlegemer med et høyt nivå av C-vitaminer er mer motstandsdyktige enn de med et lavt nivå, og vet med det hvor viktig det er å tilføre nok C-vitaminer til kroppen. 


Mat som er rik på -vitaminer

Vitamin C kan fremstilles kunstig, men forekommer naturlig i frukt og grønnsaker. Viktige kilder er appelsiner, paprika og poteter.


Hvor mye c-vitaminer trenger vi?

I de mørke månedene er det enda vanskeligere å tilføre nok C-vitamin gjennom kosten. Da er tilgangen til sitrusfrukter og andre c-vitaminholdige grønnsaker lavere. Uansett bør vi tilføre C-vitaminer via tilskudd hele året. 500 mg. per dag på sommerhalvåret, og 1000 mg. per dag i de mørkeste månedene. C-vitaminer har størst effekt sammen med andre vitaminer og mineraler. 

Behovet for vitamin c øker ved fysisk stress, men maks anbefalt inntak er 1000 mg.


Ingredienser

Surhetsregulerende middel (sitronsyre, natriumhydrogenkarbonat), C-vitamin Ester-C (kalsiumaskorbat), inulin (cikoriarotfiber), aroma (appelsin), fargestoff (rødbetpulver, betakaroten), søtstoff (sakkarin). 


Næringsinnhold

Innhold pr. døgndose 1 tablett % av RI *)
C-vitamin Ester-C 1000 mg 1250 %

*) RI= Referanseinntak, angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd.


Bruk

Som kosttilskudd for voksne, 1 tablett daglig. Oppløses i et glass vann. La tabletten løses helt opp før inntak.

Oppbevares tørt og i romtemperatur.

Oppbevares utilgjengelig for barn. 


Advarsel

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides. Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Overdosering av vitamin C kan gi dannelse av nyresten. Diaré kan også forekomme. I og med at vitamin C øker opptaket av jern, kan mye vitamin C over lang tid føre til for høye jernnivåer i kroppen. Maks anbefalt inntak er 1000 mg.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
121113
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 35.00
En nydelig mørk luksussjokolade fra Ombar med hele 90% kakao! Denne 90% kakao-baren er ment for ekte sjokoladeelskere. Laget av kun Nacional Arriba kakao fra Ecuador, kombinert med bare 10% kokosnøttsukker for en...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 369.00
For å føle seg vel er det viktig med et velfungerende fordøyelsessystem. Når fordøyelsen fungerer som det skal, kan kroppen utnytte næringsstoffene den får gjennom maten du spiser. Når magen er i ulage, kan du føle...
kr 109.00
Bjäst flokker (på svensk: flingor) er en spesiell type næringsgjær (på engelsk: nutritional yeast) som ikke brukes til ølbrygging. Bjäst inneholder større mengder av B-vitaminer enn vanlig ølgjær. B-vitaminene i Bjäst...
kr 135.15 kr 159.00
Solaray Sink inneholder mineralet sink, som inngår i et stort antall av kroppens biologiske prosesser og er viktig for blant annet immunforsvaret, synet og kan også bidra til å opprettholde sunn hud, hår og negler....
kr 199.00
Vitamin C pulver inneholder sitrusekstrakt, acerola og nype og er rik på bioflavonoider. Brukes når du trenger å styrke immunforsvaret. Pulveret er syrenøytralt og derfor skånsomt for magen. Les mer c-vitaminer...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
SUKRIN Gold 500g
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 79.05 kr 93.00
Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en...
kr 69.00
Superenkel miks som gir 850g ferdig sjokoladekake. Blandes bare med vann, egg og olje og settes rett i ovnen. Rik på fiber og uten tilsatt sukker. Testvinner i Bramat.no sin test av sjokolade kake- og browniesmikser. 
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn