Ester-C 1000 mg, 60 tabletter

Et av verdens mest solgte c-vitaminer. Patentert formulering som gir raskere og lenger virkning og som samtidig er mildere for magen. C-vitaminer er kjent for å styrke immunforsvaret, men har mange andre og minst like viktige funksjoner i kroppen.

Les mer om Ester-C og c-vitaminer generelt nedenfor.

Les merShow less
kr 219.00
Siste varer på lager
Merke:
Beskrivelse

Patentert formulering

Ester-C er basert på en unik og patentert form for kalsiumaskorbat som ble oppdaget av forskere på 80-tallet. Målet var å komme frem til et magevennlig c-vitamin, som også kalles askorbinsyre. Løsningen etter mye forskning var å koble askorbinsyren til kalsium. Fordelene med denne formuleringen er blant annet at den er mildere for magen, tas opp raskere og har en virkning som varer lenger enn tradisjonelle c-vitaminpreparater.


Mildere for magen

C-vitamin er en syre med lav PH.  I Ester-C er den koblet til kalsium, som har tilsvarende høy ph. Resultatet er et tilskudd med nøytral ph og den er derfor mildere for magen. Særlig viktig for personer som er sensitiv mot syreholdig mat.


Raskere opptak

Ester-C absorberes mer effektiv og har bedre biotilgjengelighet pga. de aktive vitamin-c metabolittene som bare finnes i Ester-C. 


24-timers virkning

Kliniske studier viser at Ester-C øker vitamin C nivåene i kroppen i opptil 24 timer.


Hvorfor vi trenger c-vitaminer

C-vitamin er et viktig vitamin som kroppen ikke produserer selv (mennesket er en av få arter som ikke produserer C-vitaminer), og som må tilføres via mat eller kosttilskudd. C-vitamin er mest vanlig å ta for å styrke immunforsvaret og for å forebygge eller dempe en forkjølelse. Men dette viktige vitaminet har mange andre funksjoner i kroppen.


Viktig for oppbygging og vedlikehold av kroppens støttevev

Vitamin Cs hovedfunksjon i kroppen er å bistå kroppens egen produksjon av kollagen. Kollagen er et protein som finnes i sener, brusk og bein. Det er derfor mangel på C-vitamin over tid vil kunne gi den alvorlige sykdommen sjørbruk. 


Regulerer opptaket av jern

Vitaminet er også nødvendig for å kunne regulere kroppens opptak av jern.  For kvinner er C-vitamin spesielt viktig for å forhindre lave nivåer av jern. 


Antioksidant

Vitamin C er dessuten en antioksidant, som sammen med vitamin E bidrar til å nøytralisere angrep mot kroppen som kan skade celler, proteiner og arvestoff. C-vitamin er en kraftig antioksidant som beskytter lever og nyrer lokalt.


Styrker immunfosvaret

I tillegg er det påvist at vitamin C har stor betydning for immunforsvaret, som beskytter mot blant annet virus og bakterier, C-vitamin bidrar til å styrke immunforsvaret vårt ved å støtte ulike cellulære funksjoner, og er en støttespiller for mange av kroppens byggeklosser. Ester-C jobber i de hvite blodlegemene, hvor det største forsvaret mot virus og bakterier foregår. Det har også vist seg at Ester-C gir de hvite blodlegemene en bedre styring på hvor de spesifikt skal jobbe, slik at ikke kroppen angriper sine egne friske celler, men går etter inntrengerne. Ester-C er unikt ved at det holder seg i de hvite blodcellene i 24 timer, noe som gir ekstra beskyttelse mot skadelige angrep. Vi vet at hvite blodlegemer med et høyt nivå av C-vitaminer er mer motstandsdyktige enn de med et lavt nivå, og vet med det hvor viktig det er å tilføre nok C-vitaminer til kroppen. 


Mat som er rik på -vitaminer

Vitamin C kan fremstilles kunstig, men forekommer naturlig i frukt og grønnsaker. Viktige kilder er appelsiner, paprika og poteter.


Hvor mye c-vitaminer trenger vi?

I de mørke månedene er det enda vanskeligere å tilføre nok C-vitamin gjennom kosten. Da er tilgangen til sitrusfrukter og andre c-vitaminholdige grønnsaker lavere. Uansett bør vi tilføre C-vitaminer via tilskudd hele året. 500 mg. per dag på sommerhalvåret, og 1000 mg. per dag i de mørkeste månedene. C-vitaminer har størst effekt sammen med andre vitaminer og mineraler. 

Behovet for vitamin c øker ved fysisk stress, men maks anbefalt inntak er 1000 mg.


Ingredienser

Vitamin C (kalsiumaskorbat), fyllmiddel (mikrokrystallink cellulose, kryssbundet natriumkarboksimetylcellulose), sitrusbioflavonoider (hesperidin fracitrus aurantium), stabilisator (magnesiumsalt av næringsfettsyrer), antiklumpemiddel (kiseldioksid), overflatebehandlingsmiddel (hydroksipropylmetylcellulose, gummi arabikum, talk, glyserol).

Næringsinnhold

Innhold pr. døgndose: 1 tablett % av RI *)
C-vitamin Ester-C® 1000 mg 1250%
Bioflavonoidkomplex 50 mg ikke fastsatt


Bruk

Som kosttilskudd for voksne 1 tablett daglig. Skal ikke brukes av barn og unge under 18 år.

Oppbevares tørt og i romtemperatur.

Oppbevares utilgjengelig for barn. 


Advarsel

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Overdosering av vitamin C kan gi dannelse av nyresten. Diaré kan også forekomme. I og med at vitamin C øker opptaket av jern, kan mye vitamin C over lang tid føre til for høye jernnivåer i kroppen. Maks anbefalt inntak er 1000 mg.

Må ikke brukes av barn og unge under 18 år. 

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
740487
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
FEMARELLE Unstoppable 60+
-21%
Tidsbegrenset tilbud
kr 288.35 kr 365.00
Femarelle Unstoppable er spesielt utviklet for å forebygge plager som en del kvinner over 60 opplever, som bentap, tørr skjede og muskel- og leddplager. Produktet inneholder bl.a. kalsium og vitaminene D3, B2 og B7....
kr 135.15 kr 159.00
Solaray Sink inneholder mineralet sink, som inngår i et stort antall av kroppens biologiske prosesser og er viktig for blant annet immunforsvaret, synet og kan også bidra til å opprettholde sunn hud, hår og negler....
kr 389.00
Chlorella pyrenoidosa tabletter er supermat egnet for alle typer livsstil. Chlorella inneholder gunstige vitaminer, aminosyrer og mineraler og fungerer som et 100% vegetabilsk ernæringsmessig tilskudd. Tablettene du...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 175.00
Echinaforce er det originale solhattproduktet og anbefales særlig forebyggende mot forkjølelse. Echinaforce er et rent planteuttrekk fra frisk rød solhattplante.  Scroll ned hvis du vil lese mer om Echinaforce og...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn