SOLARAY Cal-Mag 1:1, 90 kapsler

Organisk mineraltilskudd som styrker benbygningen med lik mengde kalsium i forhold til magnesium. Passer bra til de som allerede tar tran eller ett annet D-vitamintilskudd og som får dekket deler av behovet for kalsium gjennom kosten.

  •    Styrker skjelettet
  •    Organisk mineraltilskudd bundet til sitronsyre (=citrate) for godt opptak i kroppen
  •    Inneholder mineralrike urter som kan bidra til å støtte opptak av kalsium og magnesium
  •    Vegetabilsk
Les mer
kr 220.15 kr 259.00
Siste varer på lager
Merke:
Beskrivelse

Kalsium for benbygningen, og mer.

Kalsium utgjør 1,5 – 2 % av kroppsvekten vår og omtrent 99 % av kalsiumet finner vi i skjelett og tenner. Kalsium bidrar ikke bare til oppbyggingen av normale tenner og skjelett, men støtter også nerve-og muskelfunksjonen i kroppen vår. I tillegg til dette, bidrar kalsium til at fordøyelsesenzymer fungerer normalt, samt til normal blodkoagulasjon.

Når det ikke er nok kalsium i blodet, begynner kroppen å hente kalsium fra skjelettet og det er dette som etter hvert kan lede til benskjørhet.

Det er holdepunkter for å si at tilskudd med 500-1000 mg kalsium per dag kan redusere aldersbetinget bentap til en viss grad hos postmenopausale kvinner (Kilde: Helsedirektoratet.no) 


Magnesium

Magnesium er viktig for normal hjerte- og muskelfunksjon, fordi mineralet bidrar til overføring av nerve- og muskelimpulser i kroppen. Magnesium bidrar også til å opprettholde normale tenner og skjelett.


2:1

Cal-Mag 2:1 inneholder dobbel mengde kalsium i forhold til magnesium samt vitamin-D, og er spesielt ment for dem som ønsker et høyere inntak av kalsium i forhold til magnesium samt et tilskudd av vitamin D. er bundet til den organiske syren sitronsyre for best mulig opptak i kroppen. Cal-Mag 2:1 inneholder i tillegg mineralrike persilleblad, grønn engelsk karse, løvetannrot og alfalfablad.


Sunn livsstil motvirker nedbrytningen av benbygningen

Det er heldigvis mye vi kan gjøre for å motvirke beinskjørhet. Det viktigste er en sunn livsstil med sunn mat, ingen tobakk, moderat inntak av alkohol og massevis av trening. Når man trener, ødelegger man mikrostrukturer i knoklene, og da reparerer kroppen knoklene og gjør dem sterke igjen. Andre faktorer kan også påvirke på kalsiumlagrene i kroppen, blant annet trenger vi D-vitamin.


Kosthold ved laktoseintoleranse

Ved laktoseintoleranse passerer laktose (melkesukker) ufordøyd gjennom tynntarmen og videre til tykktarmen som følge av lav aktivitet av laktase (enzym som skal bryte ned laktose).  I tykktarmen blir laktose nedbrutt av bakterier og denne prosessen kan gi luftsmerter og endret avføring.  

Laktose finnes bare i melkeprodukter og produkter der melk er en viktig ingrediens. Personer med laktoseintoleranse bør innta tilstrekkelige mengder meieriprodukter med lavt laktoseinnhold, som faste hvite oster, laktosefrie- og/eller laktosereduserte produkter.

Å dekke kalsiumbehovet uten å innta meieriprodukter kan være vanskelig. Man bør da bruke kalsiumberikede plantemelkprodukter. Det kan være behov for tilskudd av andre vitaminer og mineraler, f.eks B12 og jod.


Bruk

Anbefalt døgndose: 3 kapsler daglig med mat eller vann.

Det anbefales oppbevaring i kjøleskap etter åpning.

Oppbevares utilgjengelig for barn. 


Ingredienser

Kalsiumsitrat, magnesiumoksid, vegetabilsk kapsel (hydroksypropylmetylcellulose, gellan gummi, kaliumacetat), antiklumpemiddel (magnesiumsalter av fettsyrer), magnesiumsitrat, fortykningsmiddel (kryssbundet natriumkarboksymetylcellulose, cellulose), alfalfablad (Medicago sativa), grønn engelsk karse (Nasturtium officinale), løvetannrot (Taraxacum officinale), persilleblad (Petroselinum crispum), kolekalsiferol (vitamin D-3). 

Innhold per anbefalt døgndose:

3  kapsler inneholder:  

Kalsium: 500 mg  (63% av RI*)

Magnesium: 250 mg (67% RI*))

Vitamin D3: 2,5 µg (50% av RI*)

*RI = Referanseinntak 

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd.


Advarsel

Anbefalt døgndose bør ikke overskrides.

En sunn livsstil og et variert og balansert kosthold er viktig. Kosttilskudd bør ikke brukes som erstatning for et variert kosthold. 

Informer legen din om bruk av produktet hvis du er under medisinsk behandling.

 

 

Les mer
Produktdetaljer
389169
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 109.00
Bjäst flokker (på svensk: flingor) er en spesiell type næringsgjær (på engelsk: nutritional yeast) som ikke brukes til ølbrygging. Bjäst inneholder større mengder av B-vitaminer enn vanlig ølgjær. B-vitaminene i Bjäst...
BIOSA Femina
-10%
Tidsbegrenset tilbud
kr 224.10 kr 249.00
Økologisk melkesyregjæret drikk med tindved, tranebær og blåbær. Tindved inneholder antioksidanter og fettstoffer som øker fuktighet i hud og slimhinner. Den er også rik på omega-7, som finnes naturlig i kroppen, men...
kr 219.00
SHIFT Jod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn