Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

SUPERNATURE Økologisk Spirulina pulver 150g

Spirulina er en av verdens mest næringsrike råvarer. En blågrønn alge som høstes fra egne spirulinafarmer i trygge former. Inneholder nesten 70% proteiner og er blant annet en flott kilde til vegansk jern. Listen over næringsstoffer er lang. Veldig drøyt i bruk. Et par teskjeer holder lenge.

  • Naturlig multivitamin
  • Proteinrik
  • Energi

Les merShow less
kr 182.00
Siste varer på lager
Beskrivelse

Dette er spirulina

Spirulina er en ikke-giftig blågrønnalge som er usedvanlig næringsrik og kan spises av både mennesker og dyr. Selv om spirulina har vært tilstede på jorden i mer 3,6 milliarder år, er det først i de senere årene at vi har begynt å nyttiggjøre oss det store potensialet i denne råvaren (selv om enkelte kulturer i Sør-Amerika høstet og brukte spirulina som mat allerede når spanske oppdagelsesreisende kom dit på 1500-tallet).

Spirulina dyrkes i dag i små og store spirulinafarmer. Dette er kunstige innsjøer og bassenger, ofte dekket over som i drivhus. Kombinasjonen av rent vann, næringsstoffer, riktig temperatur, sol og oksygen gjør at mikroalgen trives og formerer seg. Det algerike vannet pumpes over i beholdere, renses og filtreres og samles opp som ren, spirulina biomasse. Dette blir så skånsomt tørket for å ta vare på alle næringsstoffene. Spirulina finnes både som pulver, flak og tabletter. Pulver gir deg mest for pengene.


Derfor kan spirulina være sunt for deg

Spirulina fortjener uten tvil betegnelsen som supermat. Den er en av de mest næringsrike råvarene som finnes. Med nesten 70% proteiner er spirulina en rikere kilde til proteiner enn de fleste grønnsaker og dobbelt så mye som i rødt kjøtt. I tillegg er spirulina en god kilde til betakaroten, ulike mineraler og GLA, en viktig fettsyre som kroppen trenger tilskudd av. Algen er også en bra vegansk kilde til jern, og gir 2mg pr ss pulver, som tilsvarer 14% av daglig referanseinntak for voksne. 

Så vi vet at spirulina er næringsrikt. Er det dermed gitt at spirulina gir helseeffekter? Mange hevder det i forhold til blant annet kolesterol, blodtrykk, jernmangel, muskelstyrke, diabetes og kreft. Det riktige svaret er likevel at vi ikke har dokumentert helseeffektene fullt ut ennå. For å være helt sikker trengs det faktisk flere og mer omfattende studier. Men foreløpige undersøkelser tyder på at spirulina kan beskytte hjernen og redusere leverfett og undersøkelser på dyr gir grunn til å tro at spirulina kan fungere bra som antioksidant. Mens når det gjelder vitamin B12 som er tilstede i spirulina, ikke i samme grad tas opp av menneskekroppen.


Bærekraftig matproduksjon

En annen grunn til spirulinas popularitet som supermat er hvor bærekraftig produksjonen er. For det første krever den bare 10% så mye vann som typiske grønnsaker. Dessuten kan spirulina høstes hver dag gjennom hele året. Spirulina har potensialet i seg til å bekjempe sult og underernæring i fattige land. Ifølge Dr. Urs Heierli ved universitetet i St. Gallen kan så lite som 1 gram spirulina om dagen over noen få uker rette opp feilernæring hos et lite barn («Sustainable approaches to combat malnutrition», 2000), en idé som ble støttet av FN i deres årsrapport i 2005.


Hvordan bruke spirulina?

Fordi Spirulina er så næringsrikt, trenger du ikke bruke så mye. Et par teskjeer holder lenge. Bland den inn, strø den over, bak med den. I de medisinske undersøkelsene som har vært gjennomført med spirulina har dosene variert fra 3 – 4 g pr dag i tester mot høyt blodtrykk og leverfett og opp mot 7 – 8 g der den har vært testet mot kolestrol og muskeleffekt.

Noen tar spirulina en halv time før mat sammen med et glass for å øke metthetsfølelsen og redusere sultfølelsen. For øvrig er det kanskje mest vanlig å bruke spirulina i smoothies og grøt.

Smaken er ganske fremtredende og krever litt tilvenning, men de fleste venner seg til den og den lar seg best kamuflere med appelsin og sitrus.


Ingredienser

Pulver av økologisk Spirulina (Arthrospira platensis). 

Nettovekt: 150 gram 


Næringsinnhold

 

pr. 100 g

% av RI*

Energi

1414 kJ/338 kcal

Fett

- hvorav mettede fettsyrer

0,9 g

0,5 g

Karbohydrater

- hvorav sukkerarter

11 g

0,1 g

Kostfiber 6,3 g
Protein 68 g
Salt 3,4 g
vitamin A (fra betakaroten) 6070 µg RE 759%
Vitamin K 25,5 µg 34%
Jern 28,5 mg 204%
Mangan 2,6 mg 130%
Krom 30 µg 75%
Magnesium 195 mg 52%
Kalium 1363 mg 68%
Vitamin E 5 mg 42%
Folsyre (vitamin B9) 94 µg 47%
Niacin (vitamin B3) 12,8 mg 80%
Riboflavin (vitamin B2) 3,7 mg 264%

 

*RI = referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd. 


Advarsler

Spirulina betraktes helsemyndighetene som en trygg råvare. 

Spirulina inneholder noe salt, ca. 3,4g pr 100 gram. 1 ss Supernature spirulina (7g) inneholder ca. 0,2g salt, som tilsvarer 3 – 4% av anbefalt maksimalt inntak av salt pr. dag. Personer med høyt blodtrykk eller som av andre grunner vet at de trenger å være ekstra nøye med saltinntaket, bør ta det opp med sin lege før de inkluderer spirulina i kostholdet. 

Personer med Føllings sykdom (en medfødt stoffskiftesykdom) bør unngå spirulina helt fordi den inneholder en aminosyre de ikke klarer å forbrenne. Personer med enkelte autoimmune sykdommer som MS bør også unngå spirulina.

Vi anbefaler at du velger spirulina av høy kvalitet, ideelt sett økologisk, for å sikre at den ikke inneholder skadelige komponenter, siden alger har en høy absorpsjonsevne. Velger du spirulina fra Supernature, kan du være helt trygg.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
561074
Tips & oppskrifter
Produktomtaler(1)
Totalvurdering
5
1 Omtale
Kvalitet
(5)
Veldig bra spirulina!

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Kanskje liker du også
kr 199.00
AminoJern er basert på Ferrochel, en patentert jernforbindelse som er spesielt skånsom og mild for mage- tarmsystemet. Ferrochel er helt trygt for gravide og ammende kvinner, tenåringer og voksne. I motsetning til de...
Flytende høydose B12 Flytende høydose B12
-15%
Tidsbegrenset tilbud
kr 169.15 kr 199.00
Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er spesielt viktig  for å skape energi i musklene, og for å danne røde blodlegemer. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Utilstrekkelig...
9 andre produkter i samme kategori:
kr 399.00
Chlorella pyrenoidosa tabletter er supermat egnet for alle typer livsstil. Chlorella inneholder gunstige vitaminer, aminosyrer og mineraler og fungerer som et 100% vegetabilsk ernæringsmessig tilskudd. Tablettene du...
kr 286.35
Maca er en rotgrønnsak som har vært brukt i Sør-Amerika i århundrer, den kan generelt gi mer energi og økt utholdenhet. Planten kan bidra til normal fruktbarhet og være nyttig ved potensproblemer. Maca er egnet for...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 69.00
Steviaekstrakt er et naturlig og trygt søtningsmiddel som utvinnes fra bladene på Stevia-planten. Det er 200 ganger så søtt som sukker, men inneholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. Tilsett både sødme...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn