SUPERNATURE Økologiske Gojibær 150g
Soltrørkede, viltvoksende gojibær fulle av antioksidanter, vitamin A og C. Og fiber. Dette er superbær med en imponerende liste over næringsstoffer. Lette å bruke i smoothies, på frokostblandingen og i te. Gjør nesten all mat sunnere.
-
Rik på antioksidanter
-
Bra for synet
-
Bra for huden
Dette er Gojibær
Gojibær er rødoransje bær som vokser på bukketorn, en plante som opprinnelig hører hjemme i fjellene i det nordvestlige Kina. Bærene er meget næringsrike og smaken er sursøt og litt skarp. I Kina har de vært brukt både i mat og i naturmedisin mer enn 2000 år, mens vi i vesten først har oppdaget disse superbærene i de senere årene.
Gojibær inneholder en imponerende liste over essensielle vitaminer, proteiner og antioksidanter. Innholdet av c-vitaminer tilsvarer omtrent det du finner i appelsiner. Men Gojibær inneholder mange andre vitaminer og mineraler, bl.a. kalsium, kalium, jern, zink og selen. Bærene er også full av fiber og betakaroten. Og til å være bær har de et høyt innhold av proteiner, ca. 9%
Tradisjonelt har tørkede gojibær blitt kokt før de ble spist. I Kina brukes de supper og som urtete og som juice.
Hva er det godt for?
Som en rik kilde til antioksidanter kan gojibær beskytte kroppen mot skader fra frie radikaler og hindre prematur aldring. Basert på næringsinnholdet er det grunn til å tro at gojibær også er positivt for immunforsvaret
Det skrives mye om mange andre mulige helsegevinster med gojibær. Dette kan være riktig, men alt er ikke nødvendigvis dokumentert vitenskapelig ennå. Det rike næringsinnholdet i bærene er imidlertid et faktum.
Ingredienser
Soltørkede, viltvoksende gojibær. Kan inneholde spor av peanøtter og andre nøtter.
Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og normalt syn. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
Nettovekt: 150 gram
Næringsinnhold
Pr. 100 g | % av RI* | |
Energi | 1250 kJ/300 kcal | |
Fett - hvorav mettede fettsyrer |
1,7 g 0,4 g |
|
Karbohydrater - hvorav sukkerarter |
57 g 53 g |
|
Kostfiber | 8,5 g | |
Protein | 9 g | |
Salt | 0,8 g | |
Betakaroten (provitamin A) | 615 µg | 76 % |
Vitamin C | 49 mg | 61 % |
*RI = referanseinntak
Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd.
Bruk
Det er mange måter å spise gojibær på og de kan for så vidt spises rett ut av posen eller sammen med nøtter og annen tørket frukt, på havregrøt istedenfor rosiner eller over frokostblandingen. Et annet tips er å ha noen bær direkte te.
Gojibær kan brukes direkte i matlaging og bakst. Mange foretrekker la bærene trekke i litt vann før de brukes i matlagingen.
Advarsel
Vær oppmerksom på at tørkede gojibær inneholder ganske mye sukker i form av fruktose. Overdrevent bruk kan gi høye inntak av karbohydrater.
Legg til en produktomtale