Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

SUPERNATURE Rice Bran pulver 150g

Rice bran er det ytterste laget på vanlig ris. Det utgjør ca. 10% av riskornet men inneholder mesteparten av næringsstoffene. Rice bran er som naturens egen multivitamin og er i tillegg utrolig rik på antioksidanter og kostfiber. I tillegg smaker Rice bran godt og er lett å bruke i smoothies, bakst og desserter.

Les merShow less
kr 172.00
På lager
Beskrivelse

Rice bran = riskli

Rice bran er det ytterste laget på vanlige riskorn. Det er risens «Kli». Den utgjør bare 8-10% av den totale vekten på riskornet men inneholder alle næringsstoffene. I vanlig hvit ris blir dette skallet fjernet og det har tradisjonelt bare blitt brukt som dyrefor, pløyd tilbake jorden eller rett og slett bare kastet. Det er smått utrolig når man tenker over det.

Riskli er både veldig godt og veldig sunt. Det inneholder masse proteiner, sunne fettsyrer, antioksidanter og kostfiber. Studier har påvist at riskli inneholder over 100 antioksidanter og kofaktorer med en hel rekke av vitaminer og mineraler, som er gunstige for helsen, vektkontroll, hjernefunksjonen og hormonproduksjon. Riskli inneholder næringsstoffer som er nødvendige for cellenes energiproduksjon og nedbrytingen av karbohydrater. 

Denne utrolige råvaren inneholder et bredt spekter av næringsstoffer som steroler, polysakkarider, fiber, alle syv komponentene i vitamin e-kompleks, gamma oryzanol, omega fettsyrer og mye mer. 

Forskere ved Colorado State University har dessuten dokumentert at riskli er spesielt rikt på b-vitaminer. En enkel porsjon riskli, 28 gram, gir mer enn halvparten av dagsbehovet for viktige vitaminer som tiamin, niacin og vitamin B6 ifølge forskerne ved universitetet. 


Verdens største matsvinn

Vi kan regne med at minst 50 millioner tonn riskli går til spille hvert fordi den fjernes i forbindelse med risproduksjon. Dette må være en av de største sløsingene med næringsstoffer som finnes. 


Hva med brun, fullkornris?

Brun ris er bedre for deg enn hvitt, raffinert ris. Men de fleste av de essensielle vitaminene, mineralene og potente antioksidantene, som befinner seg i selve skallet, blir redusert under prosessen. Riskli (Rice bran) er den uprosesserte, næringsrike delen av risen uten alle karbohydratene du typisk får med et vanlig rismåltid.


Ingredienser

Pulver av riskli (Oryza sativa). 

Niacin, riboflavin og sink bidrar til å opprettholde normal hud. Sink bidrar til å opprettholde normalt hår og normale negler.  

Nettovekt: 100 gram 


Næringsinnhold

Pr. 100 g % av RI*
Energi 1525 kJ/364 kcal

Fett

- hvorav mettede fettsyrer

14 g

3,5 g

Karbohydrater

- hvorav sukkerarter

32,5 g

0,3 g

Kostfiber 27 g
Salt 0,3 g
Sink 6 mg 152%
Vitamin E 4,9 mg 41%
Niacin (vitamin B3) 2,8 mg 255%
Riboflavin (vitamin B2) 34 mg 213%
Tiamin (vitamin B1) 0,3 mg 21%
Pyridoksin (vitamin B6) 4 mg 286 %

 

*RI = referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostholdsråd. 


Bruk

Riskli smaker så godt at du ikke trenger å tilføre søtningsstoffer eller smaksforsterkere. Derfor passer det så bra i smoothies, desserter eller bare som tørr snack. Innholdet av naturlig fiber bidrar til metthetsfølelse og vektkontroll. Riskli har virkelig fortjent posisjonen som en av de mest næringstette supermat råvarene.

 

  

Les merShow less
Produktdetaljer
120207
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Kanskje liker du også
FINAX Fibrex, 200g FINAX Fibrex, 200g
-30%
Tidsbegrenset tilbud
kr 37.10 kr 53.00
Fibrex er et glutenfritt fiberprodukt, utvunnet fra sukkerbeter og passer perfekt til baking. Uten smak eller lukt og med hele 67% kostfiber øker det lett fiberinnholdet og gjør baksten mer saftig og holdbar. 67%...
4 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn