FREEE Xanthan Gum, 100G
For bedre struktur og mindre smuling i glutenfri bakst. Denne 100g-pakken er veldig drøy og kan brukes i en rekke glutenfrie bakeoppskrifter. Det binder, gir glatt struktur og fylde til mat, og kan brukes i både varme og kalde væske.
Xanthan Gum fremstilles ved at karbohydrater fra mais fermenteres. Resultatet er et produkt med spesielle egenskaper.
- Jevner ut sauser og dresseringer
- Hindrer fett i å skille seg
- Kan brukes i både varm og kald væske
- Fri for gluten, melk, peanøtter, egg og soya
Freee Xanthan Gum
Brød og kakedeig kan styrkes ved å blande Xanthan Gum med glutenfritt mel før baking. Noen ferdigmikser inneholder imidlertid allerede Xanthan Gum. Xanthan Gum brukes også til å stabilisere og gjøre sauser og desserter tykkere.
Xanthan Gum er laget av et karbohydrat skapt under gjæring av korn, vanligvis mais, med xanthomonas campestris.
Dove’s Farm
Dove’s Farm er en familiebedrift i England som startet med å produsere sunt, økologisk mel med egne steinmøller allerede i 1978. Dove’s har på mange måter hatt den samme rollen i England som blant annet Holli Mølle har i Norge.
Freee er en egen serie fra Dove’s Farm med produkter for glutenfri bakst.
Ingredienser
Xantangummi.
Glutenfri xantangummi
Nettoinnhold: 100 g
Bruk
Hvordan lage lavkarbosaus ved hjelp av Xanthan Gum
- Ha 1,5 ss olje i en skål.
- Sikt 1 teskje xanthan xanthan gum over oljen og rør inn i til en jevn konsistens.
- Tilsett 500 - 600 ml kald væske, en skje om gangen, pisk inn godt hver gang.
- Hell blandingen over i en gryte og kok opp under omrøring.
Hvordan bruke Xanthan Tyggegummi i baking
- For brødblanding, 2 teskje pr. 500g glutenfritt mel
- For kakeblanding, 1/4 teskje pr. 200g glutenfritt mel
- For bakverk, bland i en klype pr. 100g glutenfritt mel
Oppbevares tørt og kjølig
Legg til en produktomtale