SUMA Xanthan Gum, 100G
Xanthan Gum fremstilles ved at karbohydrater fra mais fermenteres. Resultatet er et produkt med spesielle egenskaper. Utblandet i væske gjør det blandingen tyktflytende og derfor er det godt egnet både som fortykningsmiddel og til å skape bedre struktur i for eksempel glutenfri bakst.
-
Forbedrer strukturen og bakverk fastere og mer elastisk
-
Jevner ut sauser og dresseringer
-
Hindrer fett i å skille seg
-
Kan brukes i både varm og kald væske
-
Tilfører fiber
-
Fri for gluten
-
Tas ikke opp i kroppen og gir ingen kalorier
Beskrivelse
Xanthan Gum høres ut som en actionhelt fra en science fiction film, men er en høyt elsket ingrediens i baking og matlaging og brukes også mye av matvareindustrien. Brukes i små mengder til å forbedre konsistensen på bakverk og gjøre det mer fast og unngå at det smuldrer. Xanthan Gum bidrar samtidig til et høyere innhold av fiber i bakverket. Den er den ideelle erstatningen for gluten i glutenfri bakverk, inkludert pizzabunner, pannekaker og tacolefser.
Xanthan Gum er også perfekt til å jevne ut sauser og dressinger, fordi det har en enestående evne til å hindre olje og fett i å skille seg uten å påvirke smaken. Den gir en glatt struktur og fylde til mange matretter, noe som gjør den til en stor favoritt i mange oppskrifter.
Det rare navnet kommer fra Xanthomonas Campestris, en «snill» og inaktiv bakterie som omdanner karbohydratene i mais til en seig masse som blir pasteurisert, filtrert, vasket, tørket og malt. Det ferdige produktet er helt fri for gluten, melk og egg.
Ingredienser
Xantangummi utvunnet fra mais
Nettoinnhold: 100 g
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 849 kJ/ 203 kcal |
Fett | 0,2 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 0 g |
Karbohydrater | 78,1 g |
- hvorav sukkerarter | 0 g |
Protein | 3,3 g |
Salt | 0,9 g |
Bruk
For bakverk, bare tilfør Xanthan Gum direkte i de tørre ingrediensene i oppskrifter med glutenfritt mel. Prøv deg fram med disse forholdstallene som et utgangspunkt:
Brød: 1,5 – 2,5 ts pr 500g mel
Kaker: 1 ts pr 500g mel
Muffins: 1,5 ts pr 500g mel
Cookies: 0,5 ts pr 500g mel
Pizzabunn: 2 - 3 ts pr 500g mel
Xanthan Gum jevner både varme og kalde væsker og passer derfor både til sauser, supper og dressinger. Tilsettes etter at du har laget ferdig sausen. Små mengder er nok! Prøv deg fram med en halv teskje først rør ut Xanthan Gum i en liten mengde væske som tilfører sausen for å unngå klumper.
Oppbevares tørt og kjølig
Legg til en produktomtale