Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Sesam-mel fettredusert, 250g

Proteinrikt, nøttefritt, glutenfritt mel. Lite karbohydrater og rikt på proteiner, fiber og sunne fettsyrer. Delikat nøtteaktig og lett sødmefull smak gjør at sesammel passer veldig bra i søt bakst. Fungerer også fint til jevning av sauser og gryteretter.

Les mer om dette lavkarbo-melet nedenfor.

Les merShow less
kr 45.00
På lager
Beskrivelse

Sesammel er et annerledes glutenfritt mel

Sesamel lages av avskallede, fettreduserte sesamfrø, som dyrkes i subtropiske strøk i Afrika og Asia. Før frøene males opp til mel, trekkes fettet ut ved kaldpressing. Derfor sier vi at melet er fettredusert. Sesammel er rik på proteiner og mineraler som jern, sink og magnesium.

Sesammel er naturlig glutenfritt og et veldig fint alternativ til de som allergiske mot nøtter og kokos. For lavkarbotilhengere er sesamnøtter en superstjerne pga. det høye innholdet av næringsstoffer og sunne fettsyrer. 

Sesammel er også rikt på fiber, vitaminer og mineraler. 75g sesammel vil alene dekke 1/3 av dagsbehovet for fiber og hele dagsbehovet for både magnesium og sink. Les mer om fiber i kosten her. (https://www.helsefreak.no/blog/18_derfor-trenger-du-fiber.html)


Hvorfor fettredusert?

Men hvorfor fjernes deler av fettet fra sesammelet? Vel, når fettet reduseres, blir melet mer likt vanlig mel til baking. Og med 20g fett, 6g karbohydrater (hvorav null sukker) og 15g fiber, har sesam faktisk ingen netto karbohydrater. Så selv fettredusert sesammel faller inn under lavkarbodietten og den er veldig nyttig i baking.


Sesammel til jevning

Sesammel er en god emulgator, dvs. den binder og stabiliserer olje i matlagingen. Det gjør den også perfekt til å lage kremete sauser og supper for eksempel. Det høye naturlige proteininnholdet gjør den populær som en boost i baking og den kan også fint erstatte vanlig proteinpulver i smoothies.


Smak

Sesammel har en mild, nøtteaktig sødme og passer derfor bra all søt bakst. 

Ingredienser

Avskallede, malte sesamfrø. Fettredusert ved kaldpressing

Nettovekt: 250 gram


Næringsinnhold

Pr. 100 g % av RI*
Energi 1741 kJ/ 416 kcal
Fett 20 g
- hvorav mettet fett 3 g
Karbohydrater 6 g
- hvorav sukker 0 g
Kostfiber 15 g
Protein 46 g
Salt 0 g
Magnesium 810 mg 231 %
Kalsium 390 mg 49 %
Sink 12 mg 133 %
Jern 10 mg 110 %

*RI = referanseinntak

Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke som individuelle kostråd. 


Bruk

Den milde nøttesmaken og delikate sødmen gjør sesammel perfekt til søt bakst. I baking kan du erstatte opp til en fjerdedel av vanlig mel i oppskrifter, men anbefalt andel er 8 – 10%. I oppskrifter der det står glutenfritt mel kan sesammel erstatte hele mengden som trengs. 

Som alltid ved erstatninger i oppskrifter, anbefaler vi at du eksperimenterer deg frem for å få de beste resultatene.

Les merShow less
Produktdetaljer
274375
Tips & råd
Produktomtaler(1)
Totalvurdering
5
1 Omtale
Kvalitet
(5)
Fint å bruke i bakst!

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 93.00
Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en...
kr 59.00
Glutenfritt mel med høyt fiberinnhold og lite karbohydrater laget av ferske, økologiske kokosnøtter. Erstatt 25% av vanlig mel i oppskrifter for litt sunnere sluttresultat. Eller følg retningslinjene nedenfor for bruk...
kr 53.00
Fibrex er et glutenfritt fiberprodukt, utvunnet fra sukkerbeter og passer perfekt til baking. Uten smak eller lukt og med hele 67% kostfiber øker det lett fiberinnholdet og gjør baksten mer saftig og holdbar. 67%...
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 92.00
SukrinSirup er en sirup som inneholder lite kalorier og er helt glutenfri. Det lave innholdet av sukkerarter gjør SukrinSirup svært blodsukkervennlig, og sirupen er i tillegg både tannvennlig og prebiotisk. Sukrin...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn