Økologisk kokosmel 400g

Glutenfritt mel med høyt fiberinnhold og lite karbohydrater laget av ferske, økologiske kokosnøtter. Erstatt 25% av vanlig mel i oppskrifter for litt sunnere sluttresultat. Eller følg retningslinjene nedenfor for bruk av 100% kokosmel. Brukes i pannekaker, brownies, muffins og annen bakst. 

Les merShow less
kr 59.00
På lager
Beskrivelse

Fordelene med kokosmel

Kokosmel lages av kjøttet på kokosnøtten. Kokosmelken fjernes og det dehydrerte kokoskjøttet tørkes ved lav temperatur. Deretter males det til et fint pulver som til forveksling kan ligne på vanlig hvetemel. 

Kokosmel har blitt populært fordi det er naturlig fri for korn og gluten. Det er dessuten rikt på proteiner og fiber, noe som bidrar til økt metthetsfølelse. I tillegg inneholder kokosmel lite karbohydrater sammenlignet med vanlig mel og det inngår derfor ofte i lavkarbodietter. Kokosmel har en lavere glykemisk indeks enn tradisjonelle mel. Og smaken er ren med en anelse sødme som er veldig subtil. Veldig anvendelig til baking, kanskje bedre enn mange andre glutenfrie mel. 

Kokosmel er en utmerket kilde til glutenfrie proteiner, er svært lav på karbohydrater og tilsvarende rik på mettende kostfiber. På den måten kan det bidra til bedre fordøyelse og mer stabilt blodsukker. 


Kokosmel vs. kokosmasse

Kokosmel er ikke helt det samme som kokosmasse. I kokosmasse er ikke fettet og melken fjernet. Du får derfor ikke kokosmel hvis du bare maler opp kokosmassen.


Utfordringene med kokosmel

Kokosmel kan være vanskelig å jobbe med i begynnelsen og det krever gjerne litt prøving og feiling. Kokosmel er veldig konsentrert og absorberer mye væske, så på første forsøk er det lett at resultatet kan bli litt tungt. Melet er også dårlig hvis du er ute etter sprø overflate på bakverk, som for eksempel cookies. 


Anbefalinger for bruk

I følge produsenten av dette melet kan du erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel. Dette er den enkleste måten å bruke kokosmel på. Da er det lettere å oppnå et godt resultat og du reduserer tross alt både kalorier og karbohydrater i sluttproduktet. I tillegg til at du tilfører fiber. 

Det går også an å bake med bare kokosmel, men du må ta hensyn til at når du erstatter vanlig mel i oppskrifter med kokosmel, anbefales det å bruke mellom ¼ og ½ av mengden mel. I tillegg er kokosmelet nesten som en svamp, så du må øke væskemengden i oppskriften med tilsvarende menge som du har tilført av kokosmel. For hver dl koksmel du tilfører, forsøk å øke med 1 dl væske.

Fordi kokosmel mangler gluten og ikke har evne til å heve, må du bruke mer egg i oppskriften. Igjen, forsøk deg frem med ca. 1 ekstra egg for hver dl. kokosmel ekstra du tilsetter i oppskriften.

Oppskrifter med kokosmel (og andre glutenfrie meltyper) kan lett smule. Vi anbefaler derfor litt Xhantan Gum. Her trenger du ikke mye. Forsøk deg frem med 1 – 2 teskjeer.

Oppbevares kjølig, tørt, og utenfor direkte sollys. For ekstra holdbarhet, oppbevar i kjøleskap etter åpning.

Se mer tips under fanen tips&oppskrifter eller sjekk ut denne fremgangsmåten for glutenfri bananbar.


Økologiske jordbruk

Økologisk betyr blant annet at det bare brukes naturgjødsel, ingen kjemisk- syntetiske plantevernmidler og ingen tilsetning av farge- eller aromastoffer. I tillegg er det strenge regler for bruken av konserveringsmidler og genmodifiserte råvarer er absolutt ikke lov.


Ingredienser

Økologisk kokos, tørket, fettredusert og finmalt. 

Nettovekt: 400 gram

 
Næringsinnhold

Næringsinnholdet i kokos varierer fra innhøsting til innhøsting, og verdiene under er et gjennomsnitt.

 

Pr. 100 g
Energi 1481 kJ / 354 kcal

Fett

- hvorav mettede fettsyrer

14 g

13 g

Karbohydrater

- hvorav sukkerarter

18 g

18 g

Kostfiber 40 g
Protein 19 g
Salt 0 g

 

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
895344
Tips & oppskrifter
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 69.00
Steviaekstrakt er et naturlig og trygt søtningsmiddel som utvinnes fra bladene på Stevia-planten. Det er 200 ganger så søtt som sukker, men inneholder ingen kalorier og påvirker ikke blodsukkeret. Tilsett både sødme...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 25.00
GG Superfiber holder deg mett lengre. Fungerer godt med mye vann og får fart på magen. 1 skive dekker omtrent 20% av det daglige anbefalte inntaket av fiber.  •    Gir metthetsfølelse, slik at du ikke overspiser og...
kr 69.00
For bedre struktur og mindre smuling i glutenfri bakst. Denne 100g-pakken er veldig drøy og kan brukes i en rekke glutenfrie bakeoppskrifter. Det binder, gir glatt struktur og fylde til mat, og kan brukes i både varme...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 54.00
Mens vanlig Sukrin har en søtningsgrad på 70% av vanlig sukker, er Sukrin:1 akkurat like søtt som sukker. Det gjør den lettere å bruke i oppskrifter. Sukrin:1 er helt uten kalorier og karbohydrater og påvirker ikke...
Sist vist
kr 59.00
Glutenfritt mel med høyt fiberinnhold og lite karbohydrater laget av ferske, økologiske kokosnøtter. Erstatt 25% av vanlig mel i oppskrifter for litt sunnere sluttresultat. Eller følg retningslinjene nedenfor for bruk...

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn