Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Økologisk mandelmel fettredusert, 400g

Glutenfritt, lavkarbo og velsmakende alternativ til vanlig mel. Mandelmel er rikere på proteiner og lavere på stivelse enn annet glutenfritt mel. Dette gjør den spesielt populært i lavkarbodietter. Mandelmel brukes mye i bakverk, men er også et fint alternativ hvis du skal panere kjøtt eller grønnsaker.

  • Lav GI

  • Lite karbohydrater

  • Naturlig glutenfritt

  • Høyt proteininnhold

  • Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter

Les merVis mindre
kr 155.00
Midlertidig utsolgt
Beskrivelse

Fettredusert og finmalt

Mandelmel lages av skåldede mandler der 80% av fettet er fjernet ved kaldpressing. Mandlene er malt opp til en superfin konsistens. Reduksjonen av fett og den fine oppmalingen er viktig for bakeegenskapene til melet. 


Næringsrikt og sunt

Mandelmel har et høyt innhold av mineraler, bl.a. magnesium, jern, kalium, kobber, mangan og sink. Proteinnholdet er også høyt, over 50 %.

Mandelmel har mange interessante egenskaper


Hva mandelmel kan brukes til

Mandelmel gir en rik, saftig konsistens og fin farge til bakverket. Det er svært anvendelig, og kan også brukes i annen matlaging av alle som ønsker å lage sunn mat. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for dem som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Når det gjelder baking med mandel, så vil resultatet bli bedre jo finere mandlene er malt. I mandelmelet fra Funksjonell Mat er mandlene superfint malt og egner seg derfor bra til baking. Men mandler mangler “bindemiddelet” gluten, så egg er viktig å ha med i oppskriften. Som med alle glutenfrie meltyper, vil deigen henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Vi anbefaler derfor xanthan gum i alle glutenfrie deiger, den gjør underverker.

Husk at fettredusert mandelmel har et høyt fiberinnhold og absorberer mye væske når deigen eltes. Ikke like mye som kokosmel, som trenger enda mer væske, men du må justere. Du bør redusere mengden mandelmel til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften. Og helst tilsette ekstra egg. 

Sammenlignet med kokosmel, har mandelmel en litt mer utpreget smak. God, absolutt, men den kan gi et visst preg av mandler i sluttproduktet.

Prøv også mandelmel til panering av kjøtt og grønnsaker, men vær forsiktig så det ikke brenner seg.


Male mandler selv

Du kan fint male mandler selv. Men det blir ikke helt det samme. I mandelmelet fra Funksjonell Mat er over 80 % av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing. Dette er gjort gi det bedre bakegenskaper. Dette gjør også at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53 % i forhold til finmalte mandler, og holdbarheten blir også bedre. Fettredusert mandelmel holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.


Ingredienser

Skåldede, fettreduserte og malte mandler. 

Nettovekt: 400 gram


Næringsinnhold

Pr. 100g
Energi 1530 kJ/ 366 kcal
Fett 10 g
- hvorav mettet fett 1 g
Karbohydrater 11 g
- hvorav sukkerarter 8 g
Kostfiber  13 g
Protein 51 g
Salt  0 g

 

Advarsel

Vær oppmerksom på at enkelte kan være allergiske mot mandler. Pass derfor på å opplyse gjestene dine om at kakene eller maten du serverer inneholder mandler. Og hvis du har med en matrett som er laget med mandelmel til en spleisefest eller skoleavslutning, husk på å merke den med at den inneholder nøtter. 

 

 

 

Les merVis mindre
Produktdetaljer
800893
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn