HELIOS tørkede økologiske aprikoser, 150g
Sunn frukt, rik på fiber, vitaminer og næringsstoffer. Fra økologisk jordbruk og helt uten tilsetning av sulfitter.
Økologiske aprikoser uten sulfitter
Aprikosene er varsomt plukket før de har fått tørke i solen. De er søte og gode på smak. Ingen tilsetningsstoffer, bare aprikos.
Når du kjøper tørket frukt, er de ofte tilsatt svovelsulfitt for konservering. Sulfitter blir mye brukt som konservering fordi det beskytter mot oksidering. En annen varegruppe som bruker mye sulfitt er vinproduksjon. Men en del mennesker er intollerante og allergiske mot sulfitter og det er grunnen til at alle matvarer (og vin) må merkes dersom de inneholder sulfitter.
Men i aprikosene fra Helios er det ikke tilsatt sulfitter. Du ser det på den naturlige, brune fargen. Økologisk jordbruk betyr i tillegg at det ikke brukes kjemisk syntetiske plantevernmidler eller kunstgjødsel.
Aprikos og er naturlig kilde til A-vitaminer (betakaroten), kalium, kalsium, jern og fiber. Tørkede aprikoser er ikke tilsatt sukker (eller noe annet for den saks skyld) og er like sunt som den ferske frukten, den beholder næringsstoffene og fiber etter tørkingen.
Ingredienser
Økologiske aprikoser. Punktum.
Nettoinnhold: 150g
Næringsinnhold
Pr. 100g | |
Energi | 1160 kJ/ 270 kcal |
Fett | 1,7 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 0,1 g |
Karbohydrater | 57 g |
- hvorav sukkerarter | 42 g |
Kostfiber | 16,3 g |
Protein | 7,0 g |
Salt | 0,09 g |
Bruk
Tørkede aprikoser kan brukes til mye forskjellig. De brukes som de er rett fra posen. I kaker, hjemmelaget energibar, i frokostblandingen eller smoothies, for å nevne noe.
Prøv for eksempel deilige aprikosmuffins.
Legg til en produktomtale