HELIOS små/lettkokte havregryn, 550g
Økologiske havregryn fra norske gårder, valset på Stangeland Mølle i Sandnes. Dette er havregryn med høyt innhold av fiber og flerumettede fettsyrer. Rike på jern, B- og E-vitaminer. Spis havregryn – og du kan redusere overvekt, senke kolesterol og forebygge hjerte- og karsykdommer.
Havre
Havre er et av våre sunneste kornslag; rik på kostfiber, vitamin B1 (tiamin), sink og magnesium, samt kilde til jern.
Daglig inntak av 3 g betaglukan fra havre har vist seg å senke/redusere blodkolesterolet. Høyt blodkolesterol er en risikofaktor i utviklingen av hjertesykdom.
Havregrynen er økologisk dyrket på norske gårder. Havren er valset og pakket på tradisjonsrike Stangeland mølle, grunnlagt av Olaus Aareskjold i 1846.
I dag drives Stangeland mølle av 4. og 5. generasjon Aareskjold, men fortsatt i tippoldefars ånd: Ikke så stort, men skikkelig, med råvarer fra øverste hylle og med høyest mulig næringsverdi
Hvorfor havregryn til frokost?
Havregryn er en klassiker til frokost. Havregryn er mettende og full av gode karbohydrater som gir deg energi til resten av dagen. Havre er også rik på mineraler, vitaminer, proteiner og essensielle fettsyrer som er gunstig for hjerte- karsystemet. 100 gram havregryn til frokost dekker også en tredjedel av dagsbehovet for fiber.
Bruk
Små/lettkokte havregryn egner seg i en rekke retter og bakverk, og tilfører maten verdifull næring. Prøv dem naturell med melk eller yoghurt, eller i boller og pannekaker for et litt sunnere alternativ.
Oppbevares tørt og svalt.
Innholdet kan tørke noe under oppbevaring og posen kan derfor gå ned i vekt.
Legg igjen en anmeldelse