HELIOS økologiske hirseflak 350g
Glutenfri og smaksrike flak av den gamle kornsorten hirse. Veldig anvendelig og lett å bruke i matlaging. Kan sammenlignes med havre, men inneholder blant annet mer jern. Prøv hirsegrøt til frokost.
Næringsrikt korn rikt på jern
Hirse er en eldgammel kornsort som har kommet frem i lyset i nyere tid. Den har en næringsprofil som kan ligne på havre, men inneholder blant annet mer jern og er rikt på b-vitaminer. Hirse er naturlig glutenfritt.
Jern
Mange velger i dag bort kjøtt, helt eller delvis. Et slikt kosthold kan være fattig på jern. Jern er viktig for å opprettholde mengde røde blodlegemer. Les mer om dette her. Hirse er en god plantebasert kilde til jern.
Vitamin B1
B1, eller tiamin, er viktig for forbrenningen av karbohydrater i kroppen.
Vitamin B6
Vitamin B6 er viktig for forbrenningen av proteiner i kroppen. Jo mer proteiner man spiser, jo mer B6 trenger man.
Glutenfritt
Hirse er fra naturens side glutenfritt. Men produktet kan inneholde spor av gluten og bør derfor ikke spises av personer med cøliaki.
Økologisk landbruk
Økologisk jordbruk er bærekraftig og bruker ikke kjemisk syntetiske plantevernmidler og kunstgjødsel blant annet.
Ingredienser
Økologiske hirseflak og ikke noe annet.
Nettoinnhold: 400g
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 1542kJ/ 364 kcal |
Fett | 4 g |
- hvorav mettet fett | 0,77 g |
- hvorav enumettet fett | 0,77 g |
- hvorav flerumettet fett | 2,13 g |
Karbohydrater | 71 g |
- hvorav sukker | 0 g |
Protein | 11 g |
Kostfiber | 3 g |
Salt | 0,01 g |
Vitamin B1 | 0,26 mg (23% av RI*) |
Vitamin B6 | 0,75 mg (53% av RI*) |
Jern | 9 mg (64% av RI*) |
* RI = Referanseinntak
Referanseinntak angir hvilke mengder vitaminer og mineraler som er tilstrekkelig til å gi et godt næringsinntak for en voksen gjennomsnittsperson. Verdiene er ment til å fungere som rettesnor for et sunt kosthold, men er ikke ment som individuelle kostråd.
Bruk
Kan tilsettes direkte i bakverk eller brukes til å lage en næringsrik grøt
Oppbevares tørt og ved normal romtemperatur.
Hirseflak har en naturlig sødme, så de krever derfor mindre søtning. Du kan koke hirseflak i melk, eventuelt blande med andre kornsorter som havre og bokhvete når du lager grøt eller müsli.
Advarsler
Kan inneholde spor av gluten.
Legg til en produktomtale