Hirsegrøt til frokost
Hirse har en deilig smak og kan brukes i mange matretter. En av de beste, og enkleste, er som hirsegrøt til frokost. Det er et supert alternativ til havregrøt. Like enkelt og minst like godt. Og med mer jern hvis det er noe du søker etter.
I denne oppskriften har vi brukt bare vann, men du kan fint bytte ut halvparten av vannet med melk.
Dette trenger du
- 1 dl hirseflak
- 3,5 dl vann
- ¼ ts ceylonkanel (valgfritt)
- ½ ts ekte vaniljepulver (valgfritt)
- En klype salt
Så enkelt er det:
- Bland hirseflak og vann (eventuelt vann og melk)
- Tilsett salt (+ eventuelt kanel og vaniljepulver)
- La småkoke på svak varme i 5 – 10 minutter
- Konsistensen skal være kremete
Server straks med litt smør og gjerne en skvett lønnesirup. Du kan også toppe med bananskiver, bær eller kokosflak.
Profftips
Et smart tips er å lage hirsegrøten kvelden i forvegen. I så fall lar du grøten koke fem minutter kortere enn du ellers ville gjort. Varmes forsiktig neste morgen for en rask frokost. Du kan også lage flere porsjoner på forhånd så har du frokostene klar for flere dager.