Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

HOLLI økologisk fint sammalt SPELT 1kg

Næringsrikt mel med lav glykemisk indeks og gode bakeegenskaper

Les merVis mindre
kr 49.00
På lager
Beskrivelse

Spelt fin sammalt mel

Spelt er en gammel kornsort som tidligere var veldig vanlig i Europa. Det ble på 1900-tallet fortrengt av hvete som er mer kostnadseffektivt å dyrke. Spelt gir lave avlinger og det ytterste skalle må i tillegg fjernes etter avling for at kortnet skal kunne brukes til mat. 

Fordelen med spelt er at den er mer motstandsdyktig mot ekstremvær. Dessuten er det en veldig næringsrik korntype med lav glykemisk indeks. I tillegg har det en høy andel enumettede fettsyrer, som er fettet vi bør spise mest av i henhold til bl.a. Fedon Lindberg. 

Spelt gir luftig og lett bakverk, som ikke smuler og som har god holdbarhet.

Fin sammalt må ikke forveksles med siktet, fint mel. Sammalt betyr at hele kornet er brukt. Det vil si at det er et 100% grovt mel, med det er malt fint uten grove biter.

Holli Mølle maler økologisk dyrket korn på steinkverner, og tilfører heller ingen tilsetningsstoffer. Økologisk landbruk skiller seg fra vanlig landbruk ved at det ikke benytter kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler, men bekjemper ugress og skadedyr mekanisk og biologisk. 


Ingredienser

Økologisk, fin sammalt spelt, steinmalt. Alle deler av kornet er tatt med.

Inneholder gluten.

Nettovekt: 1 kg


Næringsinnhold

 

Pr. 100 g
Energi 1413 kJ/ 337 kcal
Fett 3,0 g
- hvorav mettede fettsyrer 0,29 g
Karbohydrater 63 g
- hvorav sukkerarter 0,73 g
Kostfiber 10,3 g
Protein  12,0 g
Salt 0,06 g

Les merVis mindre
Produktdetaljer
393983
Produktomtaler(1)
Totalvurdering
5
1 Omtale
Kvalitet
(5)
bra kvalitet(1)
Fornøyd med kjøpet da pakken kom raskt etter bestilling og produktet var bra!

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn