HOLLI siktet SPELT,1kg
Siktet spelt
Spelt er en gammel kornsort som tidligere var veldig vanlig i Europa. Det ble på 1900-tallet fortrengt av hvete som er mer kostnadseffektivt å dyrke. Spelt gir lave avlinger og det ytterste skalle må i tillegg fjernes etter avling for at kortnet skal kunne brukes til mat.
Fordelen med spelt er at den er mer motstandsdyktig mot ekstremvær. Dessuten er det en veldig næringsrik korntype med lav glykemisk indeks. I tillegg har det en høy andel enumettede fettsyrer, som er fettet vi bør spise mest av i henhold til bl.a. Fedon Lindberg.
Spelt gir luftig og lett bakverk, som ikke smuler og som har god holdbarhet.
Siktet mel er laget av kjernen i kornet. Skall og kime blir skilt fra resten av melet på kornet fjernet ved at det siktes bort. Siktet spelt gir lette og luftige bakverk og kan fint brukes alene eller kombineres sammen med sammalt mel.
Holli Mølle maler økologisk dyrket korn på steinkverner, og tilfører heller ingen tilsetningsstoffer. Økologisk landbruk skiller seg fra vanlig landbruk ved at det ikke benytter kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler, men bekjemper ugress og skadedyr mekanisk og biologisk.
Ingredienser
Økologisk, siktet spelt, steinmalt. Utmalingsgrad 78%.
Inneholder gluten.
Nettovekt: 1 kg
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 1413 kJ/ 337 kcal |
Fett | 3 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 0,29 g |
Karbohydrater | 63 g |
- hvorav sukkerarter | 0,73 g |
Kostfiber | 0 g |
Protein | 12 g |
Salt | 0,06 g |
Næringsinnholdet er avhengig av dyrkingsforhold, der blant annet været i dyrkingsperioden og jordsmonn er avgjørende. Dette gjør at det kan forekomme små variasjoner.
Bruk
Spelt har gode bakeegenskaper og kan helt fint erstatte hvetemel.
Oppbevares tørt, kjølig og atskilt fra varer med sterk lukt.
Advarsler
Inneholder gluten (selv om glutenstrukturen er svakere enn i hvete).
Legg til en produktomtale