Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Hjemmelaget hummus

Kanskje en av Midtøstens viktigste bidrag til verdenskjøkkenet? Hummus har en deilig konsistens, men en mild smak av nøtter, spisskummen, sitrus og hvitløk. Du kan bruke til mye. Den erstatter fint majones eller sennep. Og bruk den til dip sammen med brød, med kjøtt i pita, i dressinger, sammen med kokte egg....

Dette trenger du:

  • 250 g tahini (se egen oppskrift på bloggen)
  • 350 g ferdig kokte kikerter fra dagligvarebutikken
  • 1 ts bakepulver
  • Saften fra 2 sitroner
  • Ett hvitløksfedd, grovhakket
  • 5 – 6 ss isvann
  • 1 ts knust spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 – 2 ss god extra virgin olivenolje

Du kan også bruke kikerter som ikke er kokt. Da må du bløtlegge over natten og koke til de er møre. De ferdigkokte fra butikken må imidlertid også kokes, men det går fortere og fungerer helt fint. Bare husk på å bruke litt bakepulver opp i kokevannet.

Slik gjør du det:

  • Skyll kikertene og kok sammen med bakepulver i en kjele med rikelig vann, ca. 20 minutter

  • Skyll over dørslag med kalt, rennende vann
  • Kjør hvitløk raskt sammen med saften fra 1,5 sitron med en stavmikser

  • Kjør tahini i en kjøkkenmaskin mens du forsiktig tilsetter litt isvann. Konsistensen skal være lys og kremete.
  • Tilsett de overkokte kikertene, olivenolje og spisskummin og kjør videre til blandingen er silkemyk.

  • Smak til med salt og mer sitronsaft
  • Hell over i en serveringsbolle og pynt med paprikapulver og litt bladpersille i strimler

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn