Penne all'arrabbiata
Denne retten kalles sint penne (penne all'arrabbiata) fordi den er så hot, men du kan selv justere hvor sterk du vil ha den ved å justere mengden chillipepper og hvor lenge den skal koke sammen med sausen. Og hvis du bruker parmesan istedenfor pecorinoost, vil den få en mildere smak. Husk bare å fjerne chillien fra sausen før du serverer....
Med fullkornspasta og tomater gir denne retten attpåtil masse fiber.
Dette trenger du:
- 400g penne av fullkornspelt
- 125 g bacon eller marmorert flesk
- 500g hermetiske tomater
- 1 løk
- 2 hvitløfedd
- 1 - 2 små chillipepper
- 2 ss smør
- 125g revet pecorino (eventuelt parmesan)
- 1 bunt persille
Tilbereding:
- Skjær bacon i fine strimler
- Finhakk løk og hvitløk
- Tomatene rennes av i en sil og moses med en stavmikser
- Smelt smøret i en stor panne, legg i bacon og løk og fres det lett på svak varme til løken blir blank
- Rør i hvitløk, passerte tomater og chillipepper og la det småkoke på svak varme i 20 - 30 minutter
- Koke penne i rikelig kokende, lettsaltet vann, et par-tre minutter mindre enn det som står på pakken
- Hell vannet av pastaen, la den renne av og bland den inn i sausen. Ta vare på noen spiseskjeer av vannet, som du kan bruke til å tynne sausen om nødvendig
- La det hele småkoke på svak varme til pastaen er ferdig kokt, al dente.
- Ta opp chillipepperen og tilsett halvparten av den revne osten og bland alt godt sammen.
- Dryss persille over og servér med resten av osten ved siden av.