Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Penne all'arrabbiata

Denne retten kalles sint penne (penne all'arrabbiata) fordi den er så hot, men du kan selv justere hvor sterk du vil ha den ved å justere mengden chillipepper og hvor lenge den skal koke sammen med sausen. Og hvis du bruker parmesan istedenfor pecorinoost, vil den få en mildere smak. Husk bare å fjerne chillien fra sausen før du serverer....

Med fullkornspasta og tomater gir denne retten attpåtil masse fiber.


Dette trenger du:

  • 400g penne av fullkornspelt
  • 125 g bacon eller marmorert flesk
  • 500g hermetiske tomater
  • 1 løk
  • 2 hvitløfedd
  • 1 - 2 små chillipepper
  • 2 ss smør
  • 125g revet pecorino (eventuelt parmesan)
  • 1 bunt persille


Tilbereding:

  • Skjær bacon i fine strimler
  • Finhakk løk og hvitløk

  • Tomatene rennes av i en sil og moses med en stavmikser

  • Smelt smøret i en stor panne, legg i bacon og løk og fres det lett på svak varme til løken blir blank

  • Rør i hvitløk, passerte tomater og chillipepper og la det småkoke på svak varme i 20 - 30 minutter

  • Koke penne i rikelig kokende, lettsaltet vann, et par-tre minutter mindre enn det som står på pakken
  • Hell vannet av pastaen, la den renne av og bland den inn i sausen. Ta vare på noen spiseskjeer av vannet, som du kan bruke til å tynne sausen om nødvendig

  • La det hele småkoke på svak varme til pastaen er ferdig kokt, al dente.
  • Ta opp chillipepperen og tilsett halvparten av den revne osten og bland alt godt sammen.
  • Dryss persille over og servér med resten av osten ved siden av.

 

 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn