Pasta con broccoli
Pasta con broccoli er pasta med broccoli i hvitløk, olivenolje og pastavann-saus. Broccolien kokes to ganger. Først i kjelen, så i pannen sammen med hvitløk og olivenolje. Du trenger ikke noe jevning i denne retten. Broccolien skiller ut stivelse og sammen med noen skjeer fra pastavannet, blir konsistensen på sausen helt perfekt.
Dette trenger du:
- 600g frisk broccoli
- 400g fullkornsspelt penne
- 4 ss god extra virgin olivenolje
- 3 hvitløksfedd
- 1 chillipepper
- Himalayasalt og nykvernet pepper
Slik gjør du det
- Rens broccoli og del i passe biter. Bruk gjerne stilkene også
- Finhakk hvitløk og del chilli i fine ringer
- Kok opp rikelig (3 - 4 liter) lettsaltet vann og la broccolistilkene koke 4 minutter
- Legg så i broccolirosesettene og kok i ytterligere 4 - 5 minutter
- Ta broccoli opp fra vannet med en hullsleiv og avkjøl i isvann
- Legg pastaen ned i det samme vannet og kok den al dente (Castagno penne trenger bare 5 minutter)
- Varm olivenoljen i en stekepanne på middels varme
- Legg i broccolien (stilkene kuttes først i mindre biter), finhakket hvitløk og chilli og la det frese lett et par minutter
- Hell over noen spiseskjeer av pastavannet og smak til med salt og pepper
- Du kan også blande inn 1 dl revet peccorino-ost (eventuelt parmesan). Da kan du i så fall tilføre mer av kokevannet og du får mer saus i retten.