HELIOS økologisk spansk olivenolje extra virgin 500ml

Extra virgin olivenolje; kaldpresset, grovfiltrert og ikke raffinert. I tillegg er den økologisk. Denne hjertevennlig oljen har en rik, fruktig smak og passer til salater og matlaging ved moderate temperaturer.

Les mer
kr 125.00
Merke:
Beskrivelse

Extra virgin olivenolje

Denne extra virgin olivenoljen er kaldpresset, grovfiltrert og ikke raffinert. Helios spansk olivenolje har en fyldig og fruktig smak.

Extra virgin olivenolje regnes som den mest hjertevennlige fettkilden som finnes, spesielt på grunn av sine betennelsesdempende egenskaper. Olivenoljens høye innhold av en-umettet fett påvirker blodfettstoffene i positiv forstand, ved bl.a. ved å styrke «det gode kolesterolet» HDL. Olivenolje og andre matvarer rike på en-umettet fett, en fettype vi god kan spise mer av på bekostning av mettede fettsyrer, som vi finner smør og andre meieriprodukter.

At denne oljen er økologisk betyr bl.a. at det garanteres at det ikke er benyttet kunstgjødsel eller kjemisk syntetiske plantevernmidler. Økologisk jordbruk hevdes å være mer bærekraftig.


Økologisk landbruk

Økologisk landbruk skiller seg fra konvensjonelt landbruk ved at det ikke benytter kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler, men bekjemper ugress og skadedyr mekanisk og biologisk. Driftsformen til et økologisk landbruk hviler på å stimulere til økt samspill mellom jord, mikroorganismer, planter, dyr og mennesker.


Bruk

Helios spansk olivenolje har en fyldig og fruktig smak og passer derfor godt til salater og marinader. Du kan også fint bruke den i matlagingen ved moderat varme. Setter en ekstra spiss på middelhavsretter og grillmat.

Bør ikke brukes til steking, her anbefaler vi Cocosa raffinert kokosolje.

Olivenolje kan oppbevares romtemperert med mindre den skal oppbevares lenge (flere måneder), da bør den oppbevares kjølig.

 
Ingredienser

Økologisk olivenolje

Nettoinnhold: 500 ml


Næringsinnhold

 

Pr. 100 g
Energi 3345 kJ/ 814 kcal
Fett 90,4 g
- hvorav mettede fettsyrer 14,1 g
- enumettede fettsyrer 69,6 g
- flerumettede fettsyrer 6,7 g
Karbohydrater 0 g
Protein 0 g

 

 

Les mer
Produktdetaljer
137568
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
7 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn