Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

HELIOS økologisk og biodynamisk eplecidereddik 75cl

Ufiltrert og upasteurisert eplesidereddik laget av økologiske og biodynamiske epler. Et rent naturprodukt som er fin for fordøyelsen og tarmfloraen. Fin til dressinger og når du vil tilføre litt syrefriskhet i maten. 

  • Bra for fordøyelsen

  • Styrker immunforsvaret

  • Bekjemper sopp

  • Stabiliserer blodsukkernivået

Les merShow less
kr 63.00
Merke:
Beskrivelse

Helios eplecidereddik

Helios eplecidereddik er laget av saften fra 100% økologiske og biodynamiske epler. Dette er epler som er dyrket helt uten kunstgjødsel og sprøytemidler. Først presses eplene og gjæres naturlig ved at fruktsukkeret i eplene omdannes til alkohol. Så gjør eddiksyrebakterier og oksygen jobben og alkoholen i eplesideren blir til eddiksyre. Voilà! Det hele er en naturlig prosess og egentlig det samme som skjer når vin blir utsatt for oksygen og blir til vineddik. Helios Eplecidereddik har 5% styrke. Prosenttallet forteller hvor mye eddiksyre flasken inneholder.

Eplesidereddiken har en lys brunoransje farge med en tydelig og kompleks aroma av modne epler og et syrlig sting. Den er ufiltrert og upasteurisert og den er derfor ikke klar og gjennomsiktig, men dette er et kvalitetstegn. Det litt grumsete utseendet skyldes partikler og bunnfall fra eplene og gjæringen. Disse partiklene er rike på naturlige proteiner og sunne bakterier. Fordi det er et naturprodukt kan farge og smak variere noe. Utblandet i vann beholder den fortsatt mye av eplesmaken. Da fremstår den nesten som en tørr kvalitetssider med litt ekstra friskhet og uten boblene.

Eplesidereddikken er ikke tilsatt sukker og inneholder bare 18 kcal pr 100 gram.

Passer for vegetarianere og veganere.

Eddik kan redusere blodsukkernivåene, noe mange er opptatt av. Hvis du allerede tar blodsukkersenkende medikamenter (antidiabetika) bør du først snakke med legen din før du øker bruken av eddik i kostholdet ditt. Det er også noen studier som antyder at eplesidereddik kan øke metthetsfølelsen og mange mener også at det øker fordøyelsen. 


Økologisk

Økologisk landbruk skiller seg fra konvensjonelt landbruk ved at det ikke benytter kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler, men bekjemper ugress og skadedyr mekanisk og biologisk. Driftsformen til et økologisk landbruk hviler på å stimulere til økt samspill mellom jord, mikroorganismer, planter, dyr og mennesker.


Biodynamisk

For godkjenning av biologisk-dynamisk landbruksdrift må alle minstekrav for økologisk produksjon være oppfylt, i tillegg til egne krav. Mens økologisk landbruk i et nøtteskall er å dyrke mat uten å bruke kunstgjødsel og kjemisk og kjemisk syntetiske plantevernmidler, går biodynamisk jordbruk et skritt videre ved å bruke naturens livskrefter og deres styrkende virkning på jordsmonnet. Det er en helhetlig tilnærming som tar hensyn til samspillet mellom bonden, jordsmonnet, plantene og kosmos. Biodynamiske bønder bestreber seg på å unngå å kjøpe inn råstoff til gården og vil heller bruke gårdens egne ressurser og råvarer. Bonden forsøker ikke bare å bevare kvaliteten på jordsmonnet, men i stedet forsøke å forbedre den. Spesielle biodynamiske preparater anvendes for å styrke livskreftene i kompost, jord og planter. 

 Å gi tilbake mer til jorden enn man tar ut er den et viktig prinsipp. Fordelen er at jordsmonnet blir revitalisert, mer fruktbart og rotsystemene stimulert. 

I tråd med Rudolf Steiners prinsipper, følger bondens arbeid månefasene. Steiner var overbevist om at månen ikke bare påvirket tidevannet, men også når det var best å så og høste.


Bruk

Bruk den i matlagingen, f.eks. i dressinger, marinader, sauser eller hjemmelaget majones. Det går også fint an å blande den ut med vann og bruke den som tørstedrikk. Prøv deg fram med alt fra et par teskjeer til 1 – 2 spiseskjeer i et stort glass med vann. Eventuelt kan du tilsette litt økologisk honning for litt sødme. 

Men bruk eplesidereddik (all eddik egentlig) med måte. Tre ganger om dagen er ideelt. Men begynn forsiktig og se hvordan kroppen din reagerer først. Unngå uansett store mengder og dersom du går på medisin, bør du konferere med legen din.

Ryst godt før bruk.

Oppbevares tørt og kjølig.


Advarsel

Drikk aldri eplesidereddik i konsentrert form. Den har såpass mye syre at den vil kunne skade tannemalje, spiserør eller magesekk hvis du ikke blander den ut først. For å være sikker bør minimum utblanding være 1:10 (én del eplesidereddik og 10 deler vann, te eller annen væske).

Hvis du bruker eplesidereddik som tørstedrikk (utblandet i f.eks. vann) daglig bør du vurdere å bruke sugerør for å spare tannemaljen.  

Begynn med små mengder før du eventuelt øker til 2 – 3 spiseskjeer om dagen. Kutt ned på forbruket hvis du opplever ubehag i mage eller spiserør.

Hvis du bruker eplesidereddik for å rense huden, bør den alltid blandes ut med vann først. 


Næringsinnhold

 

Pr 100 g

Energi

75 kJ

18 kcal

Fett

-          Hvorav mettede fettsyrer

 

0,1 g

0,02 g

Karbohydrater

-          Hvorav sukkerarter

 

0,4 g

0,01 g

Kostfiber

 

0,1 g

Protein

 

0,1 g

Salt

0,005 g

 

Les merShow less
Produktdetaljer
145103
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Kanskje liker du også
10 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 89.00
Ny og forbedret utgave av Fibersirup fra Funksjonell Mat. Dette er en sirup med bare 2% sukkerarter og 50% av kaloriene i honning og sirup. Sukrinsirup er snill mot blodsukkeret og tilfører kroppen fiber, som er...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn