SUKRIN Havrefiber, 300g
Havrefiber er et hvitt mel laget av fiber fra havre. Det er glutenfritt og har nøytral smak. Med havrefiber kan du enkelt øke fiberinnholdet i baksten og samtidig tilføre fylde og konsistens
-
• Null karbohydrater
-
• Kan bidra til å redusere blodkolesterol
-
• Rent fiber
-
• Glutenfritt
-
• Luftig konsistens
Dette er havrefiber
Havrefiber er det ytre skallet av havrekornet malt opp som fint mel. Det er ren uoppløselig fiber som betyr at kroppen din ikke kan fordøye noen næringsverdi, derfor går den gjennom tarmene ufordøyd.
For alle som trenger å berike kroppen sin med ekstra fiber, kan havrefiber være løsningen.
Havrefiber er praktisk talt ufordøyelig, og derfor inneholder den null karbohydrater og næringsstoffer. Den uoppløselige fiberen bidrar til å redusere forstoppelse, fremmer en langvarig metthetsfølelse og kan bidra til å redusere det totale LDL-kolesterolet.
Bruk
Erstatt deler av melet i en oppskrift med Havrefiber for å øke mengden fiber og redusere mengden karbohydrat. Når du bytter ut annet mel med Havrefiber bør du bytte i volum og ikke vekt, f.eks. 2 dl mel mot 2 dl Havrefiber. 1 dl Havrefiber veier 22 g.
Melet suger til seg mye væske – hele 4-6 ganger sin egen vekt. Derfor må du tilsette ekstra væske, og prøve deg frem til du får ønsket konsistens.
Du kan også bruke havrefiber hvis du vil lage lavkarbo pasta. Bruk fremgangsmåten som er vist på omhelse.no: Visp sammen 6 egg, 2 ss havrefiber, 1,5 ts xanthan gum, 125 g kremost og en klype salt, la blandingen svelle i 10 minutter, hell røren utover et bakbrett og stryk utover til den dekker hele brettet og stek på 150°C midt i ovnen i 10 – 11 minutter. Da er det bare å kutte opp i strimler med en pizzakutter. Klar til å spises, skal ikke kokes.
Ingredienser
Havrefiber (glutenfri).
Havrefiber består hovedsakelig av uløselig fiber.
Nettoinnhold: 300g
Næringsinnhold
Energi; 200 kcal
Fett: 0,3 g
-herav mettet: 0 g
Karbohydrat: 0 g
Kostfiber: 98 g
Protein: 0,2 g
Salt: 0 g
Legg til en produktomtale