Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Mandelmel fettredusert, 400g

Glutenfritt, lavkarbo og velsmakende alternativ til vanlig mel. Mandelmel er rikere på proteiner og lavere på stivelse enn annet glutenfritt mel. Dette gjør den spesielt populært i lavkarbodietter. Mandelmel brukes mye i bakverk, men er også et fint alternativ hvis du skal panere kjøtt eller grønnsaker.

  •    Lav GI
  •    Lite karbohydrater
  •    Naturlig glutenfritt
  •    Høyt proteininnhold
  •    Rik på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter
Les merShow less
kr 145.00
På lager
Beskrivelse

Lavglykemisk og glutenfritt mel

Fettredusert mandelmel er finmalte mandler hvor 80 % av fettet er tatt ut ved kaldpressing. Mandelmel er svært anvendelig, og kan brukes i baking og matlaging av alle som ønsker å lage sunn mat. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for dem som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Lavglykemisk mat gir jevnere energi og humør, og gjør det lettere å holde en normal vekt. Med Mandelmel er det enkelt å lage lekre og næringsrike bakverk med mindre kalorier og karbohydrater.


Hvorfor fettredusert?

Dette mandelmelet inneholder de samme gode fettsyrene som mandler, men i mindre mengder. Over 80 % av fettet fra mandlene er fjernet ved kaldpressing for å gjøre det bedre egnet som mel. Dette gjør at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53 % i forhold til finmalte mandler, og holdbarheten blir også bedre. Fettredusert mandelmel holder seg i ett år ved oppbevaring i originalemballasjen.


Næringsrikt og sunt

Sammenlignet med hvetemel inneholder mandelmel mye mer magnesium, kalium, kalsium og vitamin B2. Det inneholder også mer sink. Proteinnholdet er også høyt, over 50 %.


Hva mandelmel kan brukes til

Mandelmel gir en rik, saftig konsistens og fin farge til bakverket. Det er svært anvendelig, og kan også brukes i annen matlaging av alle som ønsker å lage sunn mat. Det gir lav blodsukkerstigning, og er godt egnet for dem som vil spise mat som er snill mot blodsukkeret.

Når det gjelder baking med mandel, så vil resultatet bli bedre jo finere mandlene er malt. I mandelmelet fra Funksjonell Mat er mandlene superfint malt og derfor egner deg seg veldig bra til baking. Men mandler mangler “bindemiddelet” gluten, så egg er viktig å ha med i oppskriften. Som med alle glutenfrie meltyper, vil deigen henge dårligere sammen enn bakverk med hvetemel. Vi anbefaler derfor xanthan gum i alle glutenfrie deiger, den gjør underverker.

Husk av fettredusert mandelmel har et høyt fiberinnhold og absorberer mye væske når deigen eltes. Ikke like mye som kokosmel, som trenger enda mer væske, men du må justere. Du bør redusere mengden mandelmel til 50-60 % av opprinnelig mengde mel, eller øke væskemengden i oppskriften. Og helst tilsette ekstra egg. 

Sammenlignet med kokosmel, har mandelmel en litt mer utpreget smak. God, absolutt, men den kan gi et visst preg av mandler i sluttproduktet.

Prøv også mandelmel til panering av kjøtt og grønnsaker, men vær forsiktig så det ikke brenner seg.


Male mandler selv

Du kan fint male mandler selv. Men det blir ikke helt det samme. I dette mandelmelet er over 80 % av fettet fra mandlene fjernet ved kaldpressing. Dette er gjort for å gi det bedre bakegenskaper. Dette gjør også at kaloriinnholdet blir redusert med hele 53 % i forhold til finmalte mandler, og holdbarheten blir også bedre. 


Ingredienser

Skåldede, fettreduserte og malte mandler. 

Nettovekt: 400 gram


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 1530 kJ/ 366 kcal
Fett 10 g
- hvorav mettede fettsyrer 1 g
Karbohydrater 11 g
- hvorav sukkerarter 8 g
Kostfiber 13 g
Protein 13 g
Salt 0 g


Advarsel

Vær oppmerksom på at enkelte kan være allergiske mot mandler. Pass derfor på å opplyse gjestene dine om at kakene eller maten du serverer inneholder mandler. Og hvis du har med en matrett som er laget med mandelmel til en spleisefest eller skoleavslutning, husk på å merke den med at den inneholder nøtter. 

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
380120
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 59.00
Glutenfritt mel med høyt fiberinnhold og lite karbohydrater laget av ferske, økologiske kokosnøtter. Erstatt 25% av vanlig mel i oppskrifter for litt sunnere sluttresultat. Eller følg retningslinjene nedenfor for bruk...
kr 53.00
Fibrex er et glutenfritt fiberprodukt, utvunnet fra sukkerbeter og passer perfekt til baking. Uten smak eller lukt og med hele 67% kostfiber øker det lett fiberinnholdet og gjør baksten mer saftig og holdbar. 67%...
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 93.00
Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn