URTEKRAM økologisk hel bokhvete, 500g
Bokhvete brukes ofte som et glutenfritt og næringsrikt alternativ til ris og grøt. Til tross for navnet er det ikke en kornsort, men faktisk en liten nøtt, som stammer fra Asia.
Dette er bokhvete
Man antar at bokhveten kommer fra Asia, der den selv i dag vokser vilt. Det har ikke vært tradisjon for å dyrke bokhvete i Norge, selv om det er fult mulig. I Sibir og i Kina er det derimot et rikholdig utvalg av arter.
Det er frøene på planten som spises, og de selges både i hel form og malt til mel. Bokhvete inneholder ikke gluten i sitt protein. Bokhvete er derfor en viktig basismatvare for de som lider av sykdommen cøliaki eller søker en glutenfri diett.
Smak
Bokhvete har en nydelig nøtteaktig smak.
Økologisk
Økologisk jordbruk er bærekraftig og bruker ikke kjemisk syntetiske plantevernmidler og kunstgjødsel blant annet.
Helsefordeler
Et høyt inntak av bokhvete har blitt satt i sammenheng med en redusert risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes type 2. Bokhvete er blant annet en veldig god kilde til mineraler som kalsium, jern, kalium, silisium og fluor og inneholder spesielt mye magnesium
Bokhvete inneholder protein av god kvalitet og deriblant alle de essensielle aminosyrene, og spesielt mye av aminosyren lysin. Kroppen kan ikke fremstille de essensielle aminosyrene selv og er derfor avhengig å få tilført det gjennom kostholdet.
Ingredienser
Økologisk, hel bokhvete.
Nettoinnhold: 500g
Næringsinnhold
nergi(kj/kcal) 1475 KJ / 348 kcal
Fett 2,6 g
Hvorav:
– mettede fettsyrer 0,57 g
– enumettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 70,5 g
Hvorav:
– sukkerarter 0,86 g
Kostfiber 2,1 g
Protein 9,6 g
Salt 0 g
Bruk
Hel bokhvete kan kokes som ris eller grøt. Kokte, avkjølte gryn er perfekte å bruke som basis i en mettende salat.
Oppbevares tørt og ved normal romtemperatur.
Legg til en produktomtale