Kakaonibs cookies
Her er et fint alternativ til sjokoladecookies. Kakonibs smaker ganske bittert alene. Men i den søte cookiesdeigen kommer den virkelig til sin rett.
Disse tar ikke lang tid å lage. Beregn ca. 15 - 20 minutter til forberedelser og 15 - 20 minutter til steking.
Ingredienser
- 100 g hasselnøtter
- 125 g smør (romtemperatur)
- 115 g lønnesirup
- 150 g kokosmel
- 2 ts vaniljepulver
- 1 egg
- 75g mandelmel
- 1 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 55 g kakaonibs
Så enkelt er det:
- Fordel hasselnøttene over en stekepanne dekt med bakepapir og rist dem i ovnen på ca. 160°C i 7 - 8 minutter
- La nøttene kjøle litt ned og fjerne skallene
- Hakk nøttene grovt
- Pisk smør, lønnesirup og vaniljepulver til blandingen blir hvit og fluffy
- Bland inn et egg som du har pisket på forhånd
- Vend inn kokosmel, mandelmel, bakepulver og salt.
- Ha i til slutt hakkede hasselnøtter og kakaonibs og bland godt sammen
- Fordel spiseskjestore deler av deigen på en stekeplate dekket med bakepapir, ca. 4 – 5 cm fra hverandre.
- Stek i 18 – 20 minutter på midterste rille i stekoven ved 160°C
- Etter steking, la hvile i 5 minutter på en rist.
Cookiesene smaker deilig når de er nystekte. Senere kan de gjerne varmes 15 sekunder i mikrobølgeovn hvis du liker den myke teksturen.