ØKOSJOKOLADE kakaonibs 200g
Økologiske kakaonibs av rå Criollo kakaobønner. Økosjokolades kakaonibs er rå, dvs. at de ikke er brent slik man ofte gjør, kun skånsomt tørket på lave temperaturer. På denne måten beholdes mest mulig av kakaoens mange næringsstoffer. Nibs bruker du i smoothies og kaker eller blander inn i din egen hjemmelagde sjokolade.
Kakaonibs
Nibs er tørkede kakaobønner uten skall som er brukket i små biter. De kan spises som de er, blandes i sjokolade, i smoothies eller i kaker. Nibs smelter ikke på samme måte som kakaomasse, og kan dermed gi sjokoladen en "crispy" konsistens. Bland de inn i den smeltede kakaoen eller dryss de over sjokoladen før du setter den til kjøling for en crunchy effekt.
Råkakao er supermat
Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin. I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.
Crillo kakaobønner – kakaoens Rolls Royce
Det finnes tre hovedtyper av kakaobønner som blir brukt til å lage kakao og sjokolade og de gir svært ulike smaksopplevelser. Criollo er den høyest verdsatte smaksmessig (mindre bitter og mer aromatisk). Den er vanskelig å dyrke, og dermed også den dyreste. Under 10% av verdens sjokolade lages med Criollo kakaobønner.
Alle kakaoproduktene fra Økosjokolade er laget av Criollo kakaobønner fra små farmer i Peru som driver økologisk og etter fairtrade-prinsipper.
Forskjellen på råkakao og vanlig kakao
Råkakaopulver blir fremstilt ved å male kakaobønner og fjerne kakaosmøret. Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir bønnene først varmet opp til høye temperaturer. Dette er en teknikk som ble utviklet på 1800-tallet for å fjerne eller redusere den karakteristiske bittersmaken og for å gi pulveret en mørkere farge. Det viser seg at denne prosessen også reduserer antioksidantene i kakaobønnene med 60 - 90%.
Råkakao derimot er fremstilt ved å kaldpresse rå kakaobønner. Bønnene blir ikke varmet opp først, bare skånsomt soltørket og fermentert. Derfor er de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten intakt i det ferdige produktet. Råkakao har beholdt de høye nivåene av planteflavonoider som har vist seg å være gunstig for hjertet ved å redusere kolesterol, unsulinresistanse og blodtrykk. Flavanoider er en type antioksidanter som beskytter kroppen mot aldring og sykdommer.
Økologiske landbruk
Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.
Ingredienser
100% rå økologiske kakaonibs produsert av rå Criollo kakaobønner.
Nettovekt: 200 gram
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 20742 kcal/ 502kcal |
Fett | 38,6 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 23,2 g |
Karbohydrater | 10,7 g |
- hvorav sukkerarter | 0 g |
Kostfiber | 30,7 g |
Protein | 12,7 g |
Bruk
Kan spises som de er, blandes i sjokoladen, i smoothies eller i kaker.
Legg til en produktomtale