Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

ØKOSJOKOLADE kakaonibs 200g

Økologiske kakaonibs av rå Criollo kakaobønner. Økosjokolades kakaonibs er rå, dvs. at de ikke er brent slik man ofte gjør, kun skånsomt tørket på lave temperaturer. På denne måten beholdes mest mulig av kakaoens mange næringsstoffer. Nibs bruker du i smoothies og kaker eller blander inn i din egen hjemmelagde sjokolade.

Les merVis mindre
kr 99.00
Beskrivelse

Kakaonibs

Nibs er tørkede kakaobønner uten skall som er brukket i små biter. De kan spises som de er, blandes i sjokolade, i smoothies eller i kaker. Nibs smelter ikke på samme måte som kakaomasse, og kan dermed gi sjokoladen en "crispy" konsistens. Bland de inn i den smeltede kakaoen eller dryss de over sjokoladen før du setter den til kjøling for en crunchy effekt.


Råkakao er supermat

Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin. I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.


Crillo kakaobønner – kakaoens Rolls Royce

Det finnes tre hovedtyper av kakaobønner som blir brukt til å lage kakao og sjokolade og de gir svært ulike smaksopplevelser. Criollo er den høyest verdsatte smaksmessig (mindre bitter og mer aromatisk). Den er vanskelig å dyrke, og dermed også den dyreste. Under 10% av verdens sjokolade lages med Criollo kakaobønner. 

Alle kakaoproduktene fra Økosjokolade er laget av Criollo kakaobønner fra små farmer i Peru som driver økologisk og etter fairtrade-prinsipper. 


Forskjellen på råkakao og vanlig kakao

Råkakaopulver blir fremstilt ved å male kakaobønner og fjerne kakaosmøret. Ved tradisjonell behandling av kakaobønner, blir bønnene først varmet opp til høye temperaturer. Dette er en teknikk som ble utviklet på 1800-tallet for å fjerne eller redusere den karakteristiske bittersmaken og for å gi pulveret en mørkere farge. Det viser seg at denne prosessen også reduserer antioksidantene i kakaobønnene med 60 - 90%. 

Råkakao derimot er fremstilt ved å kaldpresse rå kakaobønner. Bønnene blir ikke varmet opp først, bare skånsomt soltørket og fermentert. Derfor er de aller fleste næringsstoffene fra kakaoplanten intakt i det ferdige produktet. Råkakao har beholdt de høye nivåene av planteflavonoider som har vist seg å være gunstig for hjertet ved å redusere kolesterol, unsulinresistanse og blodtrykk. Flavanoider er en type antioksidanter som beskytter kroppen mot aldring og sykdommer. 


Økologiske landbruk

Kakaobønner fra økologisk landbruk er framstilt uten kunstgjødsel og kjemisk-syntetiske plantevernmidler. Det er ikke tilsatt kunstige aroma- og fargestoffer og det er strenge restriksjoner for bruk av konserveringsmidler. All bruk av genmodifiserte produkter er forbudt.


Ingredienser

100% rå økologiske kakaonibs produsert av rå Criollo kakaobønner. 

Nettovekt: 200 gram 


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 20742 kcal/ 502kcal
Fett 38,6 g
- hvorav mettede fettsyrer 23,2 g
Karbohydrater 10,7 g
- hvorav sukkerarter 0 g
Kostfiber  30,7 g
Protein 12,7 g


Bruk

Kan spises som de er, blandes i sjokoladen, i smoothies eller i kaker.

Les merVis mindre
Produktdetaljer
105620
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn