Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

ØKOSJOKOLADE SjokoladeMIX 150g

En ferdig kakaomiks med vaniljepulver. Bare tilsett ønsket søtningsmiddel, så har du din egen sjokolade. SjokoladeMIX består av 100 g kakaomasse, 50 g kakaosmør og 1 ts vaniljepulver. Denne blandingen smelter du skånsomt i vannbad og visper deretter sødme.

  •    RAW sjokolade – alle antioksidanter, enzymer og næringsstoffer intakte
  •    Økologisk – ingen rester av plantevernmidler
  •    Fairtrade – rettferdig handel
  •    Mer miljøvennlig
Les merVis mindre
kr 129.00
Beskrivelse

Rå sjokolade

Sjokolade er sjokolade, ikke sant? Vel ja... og nei. Prosessen for å lage sjokolade er ganske enkel: varm opp kakaobønner, tilsett fett og søtningsmiddel. Imidlertid kan subtile endringer på et av disse stadiene resultere i helt forskjellige resultater. Den grunnleggende forskjellen mellom den kommersielle sjokoladen (som Freia og Nidar) og rå sjokolade er dette: kakao i rå sjokolade blir aldri varmet over 45 °C, i motsetning til kommersiell sjokolade som er stekt ved ca. 130 °C, noe som betyr at alle antioksidanter, enzymer og næringsstoffer forblir intakte.

Rå sjokolade fra Økosjokolade har også en grønnere profil. Kakaobønnene dyrkes av små familiefarmer. Produktene er sertifisert økologisk og fairtrade, noe som betyr at blir behandlet ordentlig og får riktig betalt og at produktene er fri for rester av plantevernmidler. 

Men det største grønne plusset er den minimale bruken av energi som trengs for å produsere rå sjokolade. Fordi kakaoen oppvarmes ved lav temperatur, brukes svært lite energi. Selv smakene har en tendens til å komme fra lavenergikilder, med solfylt frukt og nøtter som topper ekstrakartet.


Råkakao er supermat

Kakaobønner inneholder en rekke stoffer som gjør at råkakao klassifiseres som supermat. Kakao er rik på polyfenoler, som fungerer som antioksidanter i kroppen og som kan gi bedre blodgjennomstrømning og lavere blodtrykk. Kakao inneholder flere antioksidanter pr. gram enn blåbær, gojibær, acai og rødvin. I tillegg er råkakao rik på magnesium, jern, zink, og proteiner. Enkelte mener faktisk at mørk sjokolade teller som en grønnsak og overlege og helseguru Berit Nordstrand anbefaler faktisk mørk sjokolade som 1 av 5 om dagen.


Bruk

Smelt hele innholdet i pakken skånsomt i vannbad for deretter å vispe inn 40-50 gr søtning. En blanding av flere søtningsmidler gir gjerne en god og fyldig smak. Prøv for eksempel 20 gr agavesirup og 20 gr yaconsirup! Hell sjokoladen i ønsket sjokoladeform, tillestt evt nøtter, tørkede bær eller andre tilleggsingredienser og sett kaldt.


Ingredienser

Kakaomasse*, Kakaosmør*, vaniljepulver*. *=økologisk

Nettovekt: 150 gram 


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 2937 kJ/ 705 kcal
Fett 69,5 g
- hvorav mettede fettsyrer 41,5 g
Karbohydrater 7,3 g
- hvorav sukkerarter 0,2 g
Protein  9,2 g
Salt 0 g

Les merVis mindre
Produktdetaljer
766527
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn