Sukrin Chocolate Mousse
Herlig rik sjokoladesmak og en myk, luftig konsistens og likevel uten tilsatt sukker. Kun søtet med stevia og sukrin. Krever bare et minimum av forberedelser en times tålmodighet mens den står til kjøling i kjøleskapet. Gir fire porsjoner.
Klassikeren sjokolademousse
Sjokolademousse er en tidløs klassiker. Andre desserter har kommet og godt, men sjokolademousse ser ut til å være helt upåvirket av trender. Rik smak og likevel luftig. Det er ikke mange andre desserter som er bedre egnet til å avslutte et måltid.
Uten tilsatt sukker
Sukrin Chocolate Mousse er helt uten tilsatt sukker. I stedet er den søtet med erytritol og stevia, som er helt naturlige og trygge søtstoffer uten kalorier. Sukrin sjokolademousse har bare 85 kcal pr. porsjon.
Tilsatt sukker finner vi i å mange matvarer at det er lett å få for mye i kostholdet og det er mange gode grunner til å kutte ned på sukker, ikke bare vekten.
Erytritol
Erytritol er en sukkeralkohol på linje med xylitol og sorbitol, som vi finner naturlig i frukt og grønnsaker. Erytritol fremstilles ved at stivelse i mais fermenteres og resultatet er et hvitt pulver nesten uten kalorier og med liten innvirkning på blodsukkeret eller insulinnivåene i kroppen. Og likevel 70% så søtt som sukker. Det har veldig få bivirkninger, men i større doser kan den gi noe ubehag i tarmsystemet hos noen, selv om erytritol er mye snillere mot tarmen enn andre sukkeralkohol.
Stevia
Steviolglykosider er rett og slett ekstrakt av søtstoffet i bladene på Steviaplanten. Dette er et naturprodukt som er minst 200 ganger så søtt som vanlig sukker, men helt uten kalorier.
Smak
Moussen har en fyldig smak av sjokolade og like viktig; en luftig og kremete konsistens. Selv om den har lite kalorier, gir den ikke følelsen av en lavkaloridessert .
Ingredienser
Søtstoffer (erytritol, steviolglykosider), piskeemulgator (glukose*, kokosolje, emulgator: melkesyreestere av mono- og diglyserider av fettsyrer, melkeprotein, stabilisator: natriumalginat), inulin (sikorirotfiber), fettredusert kakao (15%), fortykningsmiddel: acetylert distivelsesadipat, aromaer, salt.
*glukose utgjør en liten andel av piskeemulgatoren, fungerer kun som en bærer og er ikke tilsatt for å gi søtsmak.
Pakning: 85 g
Næringsinnhold
Pr. 100g tørrvare | Pr. porsjon ferdig mousse | |
Energi | 303 kcal | 83 kcal |
Fett | 18,4 g | 4,3 g |
- hvorav mettet fett | 14,5 g | |
Karbohydrater | 50,7 g | |
- hvorav sukkerarter | 15,3 g | |
- hvorav polyoler | 30,8 g | |
Netto karbohydrater | 19,9 g | 6,6 g |
Kostfiber | 18,9 g | 4,1 g |
Proteiner | 6,8 g | 3,1 g |
Bruk
Sukrin sjokolademousse skal bare blandes med 2 dl lettmelk, mikses kraftig i 3-5 minutter og stå i kjøleskapet i minst en time før den nytes. Den smaker veldig godt som den er, men du kan gjerne tilsette sjokoladebiter, hakkede nøtter eller friske bær.
Det går også fint an å lage moussen med soyamelk, havremelk, mandelmelk og liknende alternativer. En pakke Sukrin Chocolate mousse gir 4 porsjoner.
En pakke Sukrin Chocolate mousse gir 4 porsjoner.
Legg til en produktomtale