WELLIBITES ananas-pasjonsfrukt og solbær med B2

Sukkerfritt smakeventyr av et gelégodteri hvor tropisk sødme møter et friskt nordisk solbærkick. Beriket med vitamin B2, som blant annet hjelper kroppens antioksidative forsvar.

  •    Sukkerfritt
  •    Vegansk
  •    Glutenfritt
  •    Naturlig farge og smak
  •    Beriket med vitamin B2
Les merShow less
kr 43.00
På lager
Beskrivelse

Vitamin B2 (riboflavin)

Vitamin B2 er ett av de åtte B-vitaminene som er essensielle for menneskets helse. Vitamin B2 bidrar til å bryte ned proteiner, fett og karbohydrater. Vitaminet er også nødvendig for å konvertere andre vitaminer (B3, B6 og B9) til kjemiske stoffer som kroppen kan bruke.  Vitamin B2 er derfor viktig for bl.a. vekst, syn, leverfunksjon, hud, sårtilheling og nervesystemet. Vitaminet spiller dessuten en sentral rolle i aktiveringen av enzymer som beskytter kroppen mot reaktive oksygenmetabolitter (oksidativt stress).

Man trenger å konsumere vitamin B2 hver dag, fordi kroppen bare kan lagre små mengder. Riboflavin forekommer naturlig i noen matvarer, lagt til andre, og det kan tas som kosttilskudd. Det meste absorberes i tynntarmen.

Riboflavin finnes i de fleste vegetabilske og animalske matvarer. Da riboflavin ofte er bundet til protein, er det lettere å få B2-vitamin gjennom animalske matvarer enn vegetabilske. De viktigste kildene til vitamin B2 i nordmenns kosthold er meieriprodukter. Alkohol og lys bryter ned vitaminet.

B2-mangel er heldigvis sjelden hos oss, men risikofaktorer er alder kombinert med ensidig eller sparsom kost. Langvarige, uregulerte slankekurer og høyt alkoholforbruk. Det kan også være vanskelig å dekke behovet for med et rent plantebasert/vegansk kosthold hvis man ikke inkluderer berikede matvarer i kosten.


Apotekeren som savnet et godteri som var både godt, sunt og miljøvennlig

Apotekaren Sara Serray fra Gøteborg ble lei av å lete etter godteri som både smakte godt og samtidig var sunt og miljøvennlig. Da hun ikke fant det hun lette etter, bestemte hun seg for å lage et på egenhånd. Hjemme på kjøkkenet begynte å koke og eksperimentere. 

Det var lang prosess og hun brukte mange timer før hun til slutt fant fram til et resultat hun var fornøyd med og som hun med god hjelp fra Gøteborgs oppfinnerforening hun kunne presentere for kunder. I august 2018 begynte de første butikkene å selge godteriet hennes, som er helt fritt for gelatin, hvitt sukker eller kunstige farge- eller smaksstoffer. Og nå er endelig godteriet til Sara tilgjengelig i Norge.


Ingredienser

Søtningsmiddel: (maltitol, erythritol), maisstivelse, syre (eple), salmiakk, naturliga aromer (ananas, pasjonsfrukt & solbær, naturlige fargestoffer (spirulinakonsentrat, sort & oransje gulrotskonsentrat) vitamin B2, overflatebehandling (erythritol, eplesyre karnaubavoks).

Nettovekt: 70 g


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 851 kJ/ 203 kcal
Fett 0 g
Karbohydrater 93 g
- hvorav sukkerarter 0 g
Protein < 0,3 g
Salt 0,1 g
Vitamin B2 0,21 mg (15% av RI)


Advarsel

Overdrevet inntak kan ha lakserende effekt.

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
675152
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 199.00
Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som er spesielt viktig  for å skape energi i musklene, og for å danne røde blodlegemer. Vitaminet kan ikke lages i kroppen og må derfor tilføres gjennom kosten. Utilstrekkelig...
16 andre produkter i samme kategori:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn