Allergivennlige muffins
Her har du en oppskrift på sunne bananmuffins som er naturlig fri for gluten, egg og nøtter. Disse er også uten raffinert sukker og i stedet søtet med bananer og søtningsmiddel med lav glykemisk indeks.
Beregn 30 minutter + 25 – 30 minutter i stekovnen.
Dette trenger du:
- 2 ss knuste linfrø
- 6 ss varmt vann
- 2,5 dl kokosmel (du kan eventuelt bruke siktet spelt, men da blir det ikke glutenfritt. En del som har hveteintoleranse kan likevel spise spelt.)
- 1 ts natron
- 1,5 ts bakepulver
- ¼ ts himalayasalt
- 1,5 dl kokosblomstsukker
- 1,5 dl kokosolje (smeltet forsiktig, men ikke varmt)
- 2 godt modne bananer, most
- 1 ts ekte vaniljepulver
- 1,5 dl avskallede hampfrø
Fremgangsmåte:
- Forvarm stekeovnen på 160 ° C
- Bland linfø i varmt vann og la det stå og bløtgjøre seg noen minutter
- Bland mel, natron, bakepulver og salt i en bolle
- Rør godt inn moste bananer i linfrøblandingen og tilsett sukker, olje og vaniljepulver. Bland godt.
- Rør inn de våte ingrediensene med de tørre og bland godt.
- Tilsett så hampfrø og rør godt om.
- Fordel blandingen i muffinsformer og stek midt i ovnen i ca. 25 – 30 minutter. Muffinsene er ferdig når de får en gylden farge på toppen. Du kan også bruke en tre- eller strikkepinne for å sjekke om de er ferdig.
- La muffinsene få kjøle på rist i minst 15 minutter før du serverer.
Tips: Disse muffinsene smaker også supergodt med hakkede valnøtter, men her har vi valgt å presentere en oppskrift uten kjente allergener.