Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Fiberrike og kjempegode kjeks

Rice bran (riskli) er det ytterste skallet på riskornet og inneholder så mye som 27% fiber i tillegg til mange andre næringsstoffer som sink og b-vitaminer. I denne oppskriften bruker vi riskli til å gjøre disse gode kjeksene enda godere og enda sunnere. 


Ingredienser:

I stedet for emmer og spelt, kan du bruke vanlig hvetemel. Eventuelt kan du bytte ut 20% av melet med mandelmel, i så fall anbefaler vi å bruke 2 egg.


Fremgangsmåte

  • Varm rice bran pulveret i en stekepanne på middels varme i 4 - 5 minutter. Du trenger ikke bruke olje.

 

  • Visp romtemperert kokosolje og sukker eller tagatesse
  • Bland inn vaniljepulver og egg.
  • Tilsett mel, bakepulver og rice bran og bland godt.

 

  • Rull deigen sammen i en pølse, dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i minimum 30 minutter (gjerne over natten)

 

  • Del deigen i 5 mm tykke skiver og stek i forvarmet stekeovn på 170 grader i 20 minutter
  • Avkjøl på en rist.
  • Strø gjerne litt råkakaopulver over til slutt.

 

 

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn