Fiberrike og kjempegode kjeks
Rice bran (riskli) er det ytterste skallet på riskornet og inneholder så mye som 27% fiber i tillegg til mange andre næringsstoffer som sink og b-vitaminer. I denne oppskriften bruker vi riskli til å gjøre disse gode kjeksene enda godere og enda sunnere.
Ingredienser:
- 100 g extra virgin kokosolje
- 80 g sukker (eventuelt 40 g tagatesse)
- 1 egg
- 1 ts vaniljepulver
- 120 g siktet spelt
- 60 g fint sammalt emmer
- 1 ts bakepulver
- 65g rice bran pulver
I stedet for emmer og spelt, kan du bruke vanlig hvetemel. Eventuelt kan du bytte ut 20% av melet med mandelmel, i så fall anbefaler vi å bruke 2 egg.
Fremgangsmåte
- Varm rice bran pulveret i en stekepanne på middels varme i 4 - 5 minutter. Du trenger ikke bruke olje.
- Visp romtemperert kokosolje og sukker eller tagatesse
- Bland inn vaniljepulver og egg.
- Tilsett mel, bakepulver og rice bran og bland godt.
- Rull deigen sammen i en pølse, dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i minimum 30 minutter (gjerne over natten)
- Del deigen i 5 mm tykke skiver og stek i forvarmet stekeovn på 170 grader i 20 minutter
- Avkjøl på en rist.
- Strø gjerne litt råkakaopulver over til slutt.