COCOSA Extra Virgin Coconut Oil 500 ml

Uraffinert og økologisk kokosolje

Les merShow less
kr 159.00
Siste varer på lager
Tilgjengelig fra: 2021-09-13
Merke:
Beskrivelse

 

Extra Virgin kokosolje

All kokosolje er presset ut av fruktkjøttet i kokosnøtten. Det store skillet går egentlig mellom raffinert og uraffinert (normalt kalt extra virgin) kokosolje.

I raffinert kokosolje tørkes først kokskjøttet før pressing og oljen varmes deretter opp og filtreres. Det ferdige produktet er lukt- og smaksnøytralt og tåler høyere temperaturer. 

I extra virgin kokosolje derimot kaldpresses oljen direkte fra fersk kokos. Denne oljen er derfor mindre prosessert og heller ikke helt nøytral i smaken, den har en anelse tropisk smak. 

Innen 2 timer etter at kokosnøtten åpnes, utvinnes oljen gjennom en sentrifugeringsteknologi som på en enestående måte bevarer den nydelige smaken og duften av kokos, tillegg til det brede næringsspekteret: Laurinsyre, caprinsyre, caprylsyre, vitaminer, mineraler og anti-oksidanter som beskytter oljen og gir den naturlig lang holdbarhet og stabilitet. Cocosa Extra Virgin gir deg hele spekteret av kokosoljens fordeler; benytt den som kosttilskudd eller som matolje. Cocosa Extra Virgin er økologisk og Debio-godkjent.

Stekeoljer og margarin er også hovedårsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3, noe som igjen knyttes til livsstilssykdommer. Velger du derimot Cocosa kokosnøttolje til i matlagingen, til baking og som smøring på brødskiven – unngår du å forstyrre denne balansen.

At kokosoljen er økologisk betyr bl.a. at den er fremstilt uten bruk av kjemisk-syntetiske plantevernmidler. 

 

Ingredienser

Økologisk uraffinert kokosolje. 

Nettovekt: 500 ml

 

Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 3700 kJ/ 900 kcal
Fett 100 g
- hvorav mettede fettsyrer 93,5 g
- enumettet fett 5,5 g
- flerumettet fett 0,9 g
Karbohydrater 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g

 

Bruk

Extra Virgin kokosolje tåler ikke like høye temperaturer som den raffinerte versjonen, men den beholder fint alle sine egenskaper opp til 175 grader, så i matlaging med moderate temperaturer og der det ikke er avgjørende at oljen er lukt- og smaksfri, er den et fint alternativ.

Mange bruker kokosolje til mer enn matlaging. Faktum er at kokosolje brukes mye som ingrediens i kosmetikk som sjampo og fuktighetskremer og det derfor ikke så rart at mange har oppdaget at kokosolje gjør gode ting for hår og hud. Årsaken er at kokosolje gir fuktighet og dessuten har den en evne til å trenge helt inn i hårstrået og forebygger proteintap.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
639991
Tips & råd
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
Finmalte mandler, 400g Finmalte mandler, 400g
-20%
Tidsbegrenset tilbud
kr 111.20 kr 139.00
Finmalte mandler inneholder alt det sunne fettet i mandlene, i motsetning til den fettreduserte varianten. Dette produktet egner seg godt både til baking og annen matlaging, som for eksempel i panering eller...
4 andre produkter i samme kategori:
kr 99.00
Cocosa MCT er en smaksnøytral olje utvunnet naturlig fra ren kokos. Oljen gir deg rask energi og er perfekt for deg som er aktiv og trenger mye tilførsel av energi eller du ønsker å kutte ned på karbohydrater og...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 119.00
FOS er en forkortelse for Frukto-oligoakkariderer, et naturlig søtningsmiddel som kroppen ikke tar opp og som derfor ikke påvirker blodsukkeret. FOS fungerer samtidig prebiotisk ved at det stimulerer veksten av snille...
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn