SUPERNATURE Cocosa Pure økologisk kokosolje 480 ml
Raffinert kokosolje til matlaging. Uten lukt og smak. Tåler høye temperaturer.
Cocosa raffinert økologisk kokosolje
All kokosolje er presset ut av fruktkjøttet i kokosnøtten. Det store skillet går egentlig mellom raffinert og uraffinert kokosolje.
I Extra Virgin (uraffinert) kokosolje kaldpresses oljen direkte fra fersk kokos. Extra Virgin har derfor en litt tropisk smak av kokos.
I raffinert kokosolje derimot, tørkes først kokskjøttet før pressing og oljen varmes deretter opp og filtreres. Det ferdige produktet er lukt- og smaksnøytralt og tåler høyere temperaturer.
Cocosa økologisk kokosoljer er skånsomt raffinert uten kjemiske midler. Fordi den er uten lukt og smak og tåler høye temperaturer (opp til 200 grader går fint), er den ideell til steking og tilbereding av varm mat. Bedre enn planteoljer med høyt innehold av flerumettet fett, som f.eks. margarin.
Stekeoljer og margarin er også hovedårsaken til at vi får i oss for mye omega 6 i forhold til omega 3, noe som igjen knyttes til livsstilssykdommer. Velger du derimot Cocosa kokosnøttolje til steking og baking, og som smøring på brødskiven – unngår du å forstyrre denne balansen.
At kokosoljen er økologisk betyr bl.a. at den er fremstilt uten bruk av kjemisk-syntetiske plantevernmidler.
Ingredienser
Økologisk raffinert kokosolje.
Nettovekt: 500 ml
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 3700 kJ / 900 kcal |
Fett | 100 g |
- hvorav mettet fett | 91,5 g |
- hvorav enumettet fett | 7,2 g |
- hvorav flerumettet fett | 1,6 g |
Karbohydrater | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Bruk
Til steking, baking og annen matlaging.
Kokosolje er stabil selv etter lang tids lagring.
Smeltepunkt: 24 grader
Detaljer
- Ingredienser
- Mellomlange tirglyserider fra vegetabilske oljer (fettsyrer 82% (kokos), glyserol 18% (raps)).
Legg til en produktomtale