SEAGARDEN Marine Collagen sitron 300g

Seagarden Pure Marine Collagen er et rent kollagentilskudd fra nordatlantisk, villfanget torsk. Kosttilskuddet produseres av torskeskinn. Brukes for å bevare hudens fuktighet og for normalt fungerende ledd og sener.

Les mer om marint kollagen nedenfor.

Les merShow less
kr 369.00
Siste varer på lager
Beskrivelse

Kollagen

Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos både mennesker og dyr. Det utgjør faktisk nesten 25% av den totale proteinene vi har i kroppen. Kollagen er den viktigste bestanddelen i brusk, leddbånd, sener og ben. 

Det finnes mange ulike typer kollagen, men de vanligste er type 1 (hud, sener, kar, organer og bein) og type 2 (brusk)

Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres. Det antas at vi mister kollagen med en hastighet på 1,5 % per år, noe som vil si et tap av kollagen på 30 % ved 45 års alderen. (1). Hudens struktur endres og resulterer i at den blir svakere, tynnere, mer tørr og mindre elastisk og mange kan merke dette blant annet i knær og hofter.


Kollagen type 1

Seagarden Pure Marine Kollagen er av type 1 kollagen, produsert fra fiskeskinn. Med sitt høye proteininnhold bidrar marint kollagen til å opprettholde og bygge muskelmasse. 

Den norske produsenten Seagarden er Skandinavias eneste produsent av marint kollagen. De bruker bare rene råstoffer fra villfanget torsk fra Nord-Atlanteren.

Produksjonsceller, kalt fibroblaster, danner hele tiden prokollagen og kompenserer på den måten for nedbrytningen av kollagenfibrene slik at balansen opprettholdes. Prokollagenet omformes videre og tvinnes sammen til sterke og fleksible kollagenfibre. (1, 2) I tillegg har kollagenfibrene en god evne til å binde vann som også bidrar til at hudens overflate holdes fyldig, jevn og elastisk.


Ingredienser

Kollagenpeptider av hydrolysert fiskeskinn (torsk, Gadus morhua), naturlig sitron aroma (2,5%), syre (sitronsyre E330), naturlig aroma, søtstoff (stevioglykosider E960). Inneholder søtstoff.

Kan inneholde spor av fisk og skalldyr. Bør ikke benyttes av personer med fisk og skalldyrallergi.


Næringsinnhold

Innhold pr døgndose

Energi 19 kcal (80 kJ)

Kollagenpeptider 4700 mg


Bruk

Anbefalt daglig inntak: 1 toppet ss (5 g)

1-2 ss (ca. 5-10 g) daglig den første måneden. Deretter 1 ss daglig.

Rør ut 1 spiseskje Seagarden Rent Marint Kollagen i 1,5 dl vann eller annen drikke. Bruk gjerne shaker for raskere oppløsning.

Tips: Produktet smaker best hvis du drikker/spiser det kort tid etter det er blandet.

Seagarden Marint Kollagen + sitron har en mild smak av sitron som gjør at den lett passer sammen med friske kalde drikker eller som lett smakstilsetning i ulike typer mat.


Advarsler

Kan inneholde spor av fisk og skalldyr. Bør ikke benyttes av personer med fisk og skalldyrallergi.

Kosttilskudd skal ikke erstatte et balansert og variert kosthold. 

Anbefalt daglig inntak bør ikke overskrides. 

Oppbevares lukket på et kjølig og tørt sted, utilgjengelig for barn.


Referanser

1. Sibilla, S., Godfrey, M., Brewer, S., Budh-Raja, A., Genovese, L. (2015). An overview of the beneficial effects of hydrolysed collagen as a neutraceutical on skin properties: scientific background and clinical studies. The Open Nutraceutical Journal 8, 29-42.

2. Varani, James, et al. “Decreased collagen production in chronologically aged skin: roles of age-dependent alteration in fibroblast function and defective mechanical stimulation.” The American journal of pathology 168.6 (2006): 1861-1868.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
741293
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.
Relaterte produkter
kr 398.00
Collagen Plus er utviklet og produsert i Norge, etter streng farmasøytisk standard og er et av Norges mest populære kosttilskudd. Collagen Plus inneholder konsentrerte kilder av udenaturert kollagen type I og II,...
16 andre produkter i samme kategori:
kr 135.15 kr 159.00
Solaray Sink inneholder mineralet sink, som inngår i et stort antall av kroppens biologiske prosesser og er viktig for blant annet immunforsvaret, synet og kan også bidra til å opprettholde sunn hud, hår og negler....
kr 398.00
Collagen Plus er utviklet og produsert i Norge, etter streng farmasøytisk standard og er et av Norges mest populære kosttilskudd. Collagen Plus inneholder konsentrerte kilder av udenaturert kollagen type I og II,...
kr 219.00
SHIFT Jod inneholder jod fra en naturlig, økologisk og bærekraftig kilde. Unik kvalitet og sporbarhet av råstoffet er sikret gjennom DNA analyser. Jod er et essensielt sporstoff som blant annet er avgjørende for at...
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger

Du må logge inn først

Logg inn