Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

6 gode fordeler med linfrø

Linfrø er sunt av flere grunner. Rike på fiber og gunstig for tarmfunksjonen, regulerer blodtrykk, blodsukker og kolesterolnivåene. Linfrø kan også redusere generell betennelse, er gode for hud, hår, immunitet og for hjernen. Bare husk knuste linfrø inneholder et stoff som kan omdannes til blåsyre i magesekken. Derfor bør du helst varmebehandle de knuste linfrøene. Blåsyren i knuste linfrø reduseres ved oppvarming/steking i 20 min på 90-100 grader celsius. Med hele linfrø eller linfrøolje, trenger du ikke varmebehandle.

Her er syv vitenskapsstøttede helsegevinster knyttet til linfrø.


1. Hjelper til med vektkontroll


Linfrøenes høye fiber- og fettinnhold gjør dem til ideelt kostholdstillegg for de som ønsker å opprettholde vekten eller gå ned i vekt. For eksempel til mellommåltid, tilsett linfrø til drikke for å dempe sult ved å øke metthetsfølelsen. Dette kommer av det oppløselige fiberinnholdet i linfrø. Linfrø bremser fordøyelsen i magen, noe som utløser en rekke hormoner som kontrollerer appetitten. 


2. Bra for hjerte- og karsystemet


Linfrøprodukter ser ut til å redusere risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer først og fremst ved å forbedre lipidprofiler (fettsyre). Fordi linfrø er rik på både alfa-linolensyre (ALA) og lignaner, kan linfrø også moderer kardiovaskulære risikofaktorer på andre måter som å redusere oksidativt stress. Lignaner er planteforbindelser som har antioksidant- og østrogenegenskaper, som begge kan bidra positivt til hjerte- og karsystemet.


3. Kan opprettholde sunne blodtrykksnivåer 


Flere studier viser at å ta linfrø daglig kan bidra til å senke blodtrykket. I en studie, for de som allerede tok blodtrykksmedisiner, senket linfrø blodtrykket ytterligere og reduserte antall pasienter med ukontrollert høyt blodtrykk med 17 prosent.


4. Kan redusere blodsukkernivåene


På grunn av det høye fiberinnhold er linfrø lavglykemisk mat. I stedet for å øke blodsukkernivået raskt og kraftig, gjør linfrø nivåene til å stige jevnt og trutt, og fremmer med blodsukkerkontroll. Fiberen i frøene bremser frigjøringen av sukker i blodet.'


5. Kan senke kolesterolet


Linfrøolje er rik på umettede fettstoffer. Forskning har flere ganger vist at linfrøolje fremmer "det gode" (HDL) kolesterolet. Linfrøolje kan blandes i matvarer. (Men vær oppmerksom på at linfrøolje brytes ned under høye temperaturer, så den bør ikke brukes til koking og steking.) Fiberen i linfrø binder seg til gallesalter og utskilles deretter av kroppen. For å fylle opp gallesaltene trekkes kolesterolet fra blodet inn i leveren din, og senker dermed kolesterol i blodet. 


6. Kan bidra til til sunn og normal tarmfunksjon

Sist, men ikke minst, inneholder bare en spiseskje linfrø 3 gram fiber, noe som er 8-12 prosent av det daglige anbefalte inntaket for henholdsvis menn og kvinner. Linfrø inneholder to typer kostfiber: løselig (20-40 prosent) og uoppløselig (60-80 prosent). Bakteriene i den store tarmen gjærer denne dynamiske fiberduoen, som deretter bulker opp avføring og resulterer i mer vanlige avføring.

Hvis du er forstoppet, gjør kokende linfrø til en te et fantastisk som er fuktighetsgivende og ikke-irriterende. Dette er et gammelt tysk middel for forstoppelse forbundet med tørre, harde avføring. Bland bare 2 ss linfrø i 4 kopper kokende vann, kok på lav varme og belastning. Teen er ganske tykk og glatt, nesten som sirup, og du kan smake den med honning eller stevia. Drikk noen kopper om dagen og opplev hvor godt det støtter din naturlige sunne fordøyelse så vel som andre mindre mage- eller fordøyelsessmerter.


Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn