HELIOS kaldpresset linfrøolje 250ml
Helios kaldpresset linfrøolje er økologisk, uraffinert og er mild i smaken og med et verdifullt innhold av umettede fettsyrer, blant annet Omega-3. Oljen er utmerket i smoothies, frokostblanding og i salat. Brukes i kalde retter.
-
Økologisk
-
Omega-3
-
Mild i smaken
Linfrøolje og Omega-3
Linfrøolje er en kilde til den essensielle fettsyren alfa-linolensyre - en hjerte-sunn omega-3 fettsyre. Linfrøolje brukes derfor av mange for å redusere kolesterol og blodsukker og for å få bedre fordøyelse.
Når du kjøper linfrø eller annen olje, er det viktig å kjøpe den renest mulig formen. Ikke alle linfrøoljer er like nemlig. For å unngå ting som kunstgjødsel og plantevernmidler, bør du holde deg til økologisk linfrøolje.
Noen linfrøoljer fremstilles ved høy varme- og høytrykksbehandling som dessverre ødelegger mange av de positive egenskapene. For å få den beste helsemessige oljen, kjøp bare kaldpresset olje.
Linfrøolje har dessuten et høyt innhold av vitamin E og er en kilde til vitamin K1.
Inneholder fettsyren ALA
De helsemessige fordelene med fet fisk og tran antas å komme hovedsakelig fra to omega-3 fettstoffer, EPA og DHA. Linfrøolje inneholder en tredje, plantebasert omega-3, alfa-linolensyre (ALA). Andre matvarer spesielt valnøtter og oljer for eksempel raps og soyabønner inneholder også ALA. Men med ca 7 gram per spiseskje er linfrøolje den desidert rikeste kilden til omega-3 fettsyren ALA.
Ulempen med ALA er at for å ha de gode effektene som tilskrives omega-3s, må det først omdannes til EPA og DHA. Som et resultat har bare en liten brøkdel av den omega-3s effekter - 10% -15%, kanskje mindre. De resterende 85%-90% blir brent opp som energi eller metabolisert på andre måter. Så når det gjelder omega-3 "effekt", er en spiseskje linfrøolje verdt ca 700 milligram (mg) EPA og DHA. Det er fortsatt bra men likevel mindre enn man kan tro ved første øyekast.
Likevel vil linfrøolje kunne gi kostholdet ditt et fint lite omega-3-løft i form av alfa-linolensyre. Du kan prøve å tilsette linfrøolje til salatdressingen din. Men linfrøolje er en backup, ikke en erstatning, for omega-3s i fisk og fiskeolje på grunn av konverteringsfaktoren.
Bruk
Det er enkelt å bruke linfrøolje og integrere den i kostholdet ditt. Den kan brukes på mange måter. For det første kan du bruke den i salatdressinger, dips og sauser. Den bør ikke brukes til steking fordi den ikke fungerer bra ved høye temperaturer og faktisk kan bli skadelig for deg. Du kan også ha en spiseskje i en shake eller smoothie. Dette er en fin måte å ta linfrøolje uten å at du tenker på det.
Du kan også bruke den direkte på huden for. Noen bruker det også på håret for å forbedre hårkvaliteten .
Linfrøolje er fint å bruke i dressinger, f.eks. i en eddikoljedressing. Smaken på linfrøilje er mild, så du kan fint ha i sennep eller urter for å sette ekstra smak på dressingen.
Husk å oppbevare linfrøoljen i kjøleskapet når du ikke bruker den.
Ingredienser
Linfrøolje*. *=Fra godkjent økologisk landbruk
Nettoinnhold: 500 ml
Næringsinnhold
Pr. 100 g | |
Energi | 3430 kJ/ 834 kcal |
Fett | 92,7 g |
- hvorav mettede fettsyrer | 11 g |
Karbohydrater | 0 g |
Kostfiber | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
Legg til en produktomtale