Tabbouleh fra Midtøsten
Tradisjonell Tabbouleh er superfresh urte- og bulgursalat med masse bladpersille. Du får den ofte som en siderett i det østlige middelhavet. Salaten egner seg supert som tilbehør til grillet kjøtt eller alene som en lunsjrett. Vi synes den passer ekstra godt i vinterhalvåret men det er ikke et must.
I denne varianten har vi byttet ut bulgur med hampfrø. Supernature avskallede hampfrø inneholder sunt fett, proteiner og kostfiber, og setter god smak på retten. I tillegg inneholder hampfrø masse fiber. Bare tre spiseskjeer inneholder 1,2 gram fiber.
Dette trenger du:
- 2,5 dl Supernature avskallede hampfrø
- 1 dl fint hakket rødløk
- 4 dl plommetomater i terninger
- 1 agurk hakket i små terninger
- 2,5 dl frisk persille (helst bladpersille), hakket
- 1 hvitløksfedd finhakket
- Saften av 1 sitron
- 2 SS Helios økologisk olivenolje
- 1 ts Helios himalayasalt
- ½ granataple (bare de røde kjernene)
- Nykvernet pepper etter smak
Så enkelt er det:
Bland alle ingrediensen i en stor bolle og bland forsiktig. Smak eventuelt til med mer olivenolje, sitronjuice, salt og pepper hvis du ønsker.
Server umiddelbart eller oppbevar i kjøleskapet til du er klar.