Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Carote in agrodolce

Denne retten er så god at du har lyst til ha den ved siden av alle middagsrettene heretter. Sursøte gulrøtter kan serveres som en siderett ved enhver anledning fordi den blander seg godt med smaken av forskjellige retter, fra fisk til kjøtt. Enhver matrett blir hevet av sursøte gulrøtter fordi den fungerer som en smaksforsterker. Passer også perfekt som en smårett på et koldtbord.

Det er mange versjoner av denne retten. En variant går ut på å steke de kuttede gulrøttene med stangselleri og tynne skiver av ingefær i en panne med varm olivenolje før man tilsetter vann, eddik og sukker og koker videre. Bare husk at gulrøttene ikke må bli overkokte. De skal ha skikkelig tyggemotstand og knase litt når du tygger dem.


I vår versjon trekker vi gulrøttene i en blanding av vann, olivenolje og eplecidereddik. Uansett smaker det helt nydelig.

Ingredienser


Fremgangsmåte

Slik gjør du det:

  • Rens gulrøttene og skjær dem i skiver, staver eller terninger. Formen avhenger av personlige preferanser og har ingenting å si for sluttresultatet
  • Legg dem i en kjele sammen med vann, hvitvin og olivenolje og varm opp
  • Del hvitløksfeddene i fire og rør inn sammen med sukrin gold og olivenoljen
  • Legg urtene og laubærbladet i og la trekke 10 – 15 minutter

  • Legg gulrøttene over i en bolle
  • Sil kraften og hell over

  • Sett til avkjøling
  • Denne retten blir enda bedre hvis du lar gulrøttene stå i kjøleskap et par dager
  • Dryss over frisk bladpersille ved servering


Du kan fint bruke andre grønnsaker med samme fremgangsmåte. For eksempel squash og småløk.

 

 



Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn