Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

SUKRIN Gold 500g

Kalorifattig sukkererstatning med rund smak. Sukrin Gold er en blanding av fem ulike søtningsstoff. Alle helt naturlige. Den unike blandingen kombinerer fordelene med de forskjellige ingrediensene. Sukrin Gold har en fin gylden farge og en søt, rund og fyldig smak og har bare 8 kalorier pr. 100 gram. Påvirker ikke blodsukkeret og skader ikke tennene.

Les merVis mindre
kr 95.00
På lager
Merke:
Beskrivelse

Beskrivelse

Hovedingrediensen i Sukrin Gold er erytritol som er et 100% naturlig sukkeralkohol med 98% færre kalorier enn sukker. Erytritol påvirker ikke blodsukkeret og er ikke skadelig for tennene. I motsetning til mange andre sukkeralkoholer, virker ikke erytritol lakserende ved normal bruk.

Sukrin Gold inneholder i tillegg tagatose (kjent fra Tagatesse bakesukker), glyserol, stevia og maltekstrakt som gir den en gylden farge og en rund og fyldig smak. Blandingen av naturlige søtstoffer gjør Sukrin Gold rundere og rikere i smaken, sammenlignet med vanlig Sukrin.


Erytritol

Erytritol er et sukkeralkohol på linje med xylitol og sorbitol, som vi finner i naturlig frukt og grønnsaker. Erytritol fremstilles ved at stivelse i mais fermenteres og resultatet er et hvitt pulver nesten uten kalorier og med liten innvirkning på blodsukkeret eller insulinnivåene i kroppen. Og likevel 70% så søtt som sukker. Det har veldig få bivirkninger, men i større doser kan den gi noe ubehag i tarmsystemet hos noen, selv om erytritol er mye snillere mot tarmen enn andre sukkeralkohol.


Tagatose

Tagatose er en sukkertype på linje med fruktose. Det finnes naturlig i en del frukt og i melk og den utvinnes først og fremst fra melkesukker. Tagatose har 60% mindre kalorier enn vanlig sukker og har en helt nøytral, fin smak. Også tagatose kan gi noe stress i tarmen hos enkelte hvis den inntas i store mengder (45 gram eller mer pr. dag). Tagatose er hovedingrediensen i Tagatesse.


Glyserol

Også glyserol er et sukkeralkohol. Kalorinivået er nesten på høyde med vanlig sukker, men med lavere glykemisk indeks (3), så den påvirker ikke blodsukkeret på samme måten som sukker. Sødmen tilsvarer omtrent 75% av vanlig rørsukker. Glyserol gir saftighet til bakst. 


Maltekstrakt

Maltekstrakt utvinnes ved å meske (varme opp i vann) maltet byggkorn og er med på å gi Sukrin Gold den gyldne fargen og den rike smaken. Maltekstrakt har en relativt høy glykemisk indeks (men lavere enn sukker) men bidrar med løselig fiber, vitaminer og mineraler. Under produksjon kan maltekstrakt unntaksvis klumpe seg. Disse små, svarte klumpene er helt ufarlige og kan nytes som små knekk-biter.


Stevia

Den siste ingrediensen i Sukrin Gold er steviolglykosider. Dette er rett og slett ekstrakt av søtstoffet i bladene på Steviaplanten. Dette er et naturprodukt som er minst 200 ganger så søtt som vanlig sukker, men helt uten kalorier.  Stevioglykosider i ren form finner vi i Stevia dråper.


Gode grunner til å kutte ned på vanlig sukker

Sukker tilsettes i overraskende mange mat- og drikkevarer. Det er bare å se på innholdsfortegnelsen på ketchup, kjeks, kaker, sauser, supper, og det meste av prosessert mat i butikkene eller på serveringssteder. Mens naturlig sukker, som vi får når vi spiser frukt, bær og grønnsaker er helt ok, bør vi begrense det tilsatte sukkeret mer enn vi gjør i dag. Særlig er barn og unge veldig utsatt.

Vi kan redusere tilsatt sukker i kostholdet ved å spise mer uprosessert mat og erstatte vanlig sukker i matlagingen med Sukrin Gold eller andre sunne sukkeralternativer. Det vil kunne gi en positiv helseeffekt ved mindre overvekt, diabetes 2 og mindre risiko for å dø av hjerte- karsykdommer. Dette kan du lese mer om her.


Ingredienser

Erytritol, tagatose, (vegetabilsk) glyserol, maltekstrakt, steviolglykosider fra steviaplanten


Glutenfritt 

Selv om Sukrin Gold inneholder en liten mengde maltekstrakt, regnes det som et glutenfritt produkt, og helt trygt for de med cøliaki. Produktet sendes jevnlig til analyse, og resultatet viser alltid «under 7 ppm», som er laveste måleverdi for testen. PPM er forkortelse for Parts Per Million (deler pr. million). Den øvre grensen for hva som kan regnes som glutenfritt er 20 ppm .

Nettovekt: 500 gram


Næringsinnhold

Pr. 100 g
Energi 34 kJ / 8 kcal
Fett 0 g
Karbohydrater 99
.....hvorav
     - sukkerarter 1,5 g

     - polyoler*

97 g

Kostfiber 0 g
Protein 0 g
Salt  0 g

 

* Polyoler (også kalt sukkeralkoholer) er karbohydrater som ikke metaboliseres i kroppen.


Bruk

Sukrin Gold er en naturlig og sunn sukkererstatning med fyldig og god søtsmak, som kan erstatte både brunt og hvitt sukker til å strø over bær, på frokostblandinger, i grøt og desserter osv. 

Sukrin Gold tåler oppvarming og den naturlige og runde smaken gjør den spesielt ideell til baking. Men ikke tilsett mer Sukrin Gold enn at det utgjør mer enn 20% av den totale mengden ingredienser. Du kan altså erstatte alt sukkeret i en oppskrift med Sukrin Gold så lenge sukker ikke utgjør mer enn 20% av den totalvekten i oppskriften. Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 %, anbefales det å kombinere med sukker eller et annet søtstoff, for eksempel Tagatesse. 

Oppbevares kjølig, tørt, og utenfor direkte sollys.

Les merVis mindre
Produktdetaljer
114258
Produktomtaler

Legg til en produktomtale

  • Kvalitet:
Beskriv produktet med korte, enkle ord
Last opp bilde(r) - valgfritt:
Slipp bilder her, eller trykk for å velge et bilde.

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Du må logge inn først

Logg inn